Hirdetés

Hirdetés

Hanyatlik a vidéki turizmus?

2015.11.01. 14:25

Magyarországra főként az európaiak kíváncsiak.

Hirdetés

A Szállodák és Éttermek Szövetségének vezetője szerint Európa marad a magyar turizmus fő küldő piaca; bár az elmúlt időszakban jelentősen nőtt az Indiából, Kínából érkező turisták, és az általuk eltöltött vendégéjszakák száma is, a külföldiek 80 százaléka még mindig Európából érkezik Magyarországra.

 Niklai Ákos az M1 aktuális csatornán vasárnap azt mondta, Budapesten augusztusban a szállodai foglaltság Európában a második legjobb volt, ugyanakkor a vidéki turizmus nem teljesít ilyen jól, mert elmaradnak az orosz és ukrán vendégek. Ebben közrejátszik az is, hogy az állam sem hirdeti eléggé a vidéki célpontokat - tette hozzá.

Wellness-szállodák előnyben

 A vezető szerint vidéken elsősorban a hosszú hétvégéken van jó forgalom, és akkor is a wellness-szállodákat részesítik előnyben az emberek. Megjegyezte, hogy az utóbbi időben a hagyományok nem kaptak elég hangsúlyt a turizmus fejlesztésében.

Azt mondjuk, mi már nem a csikós és a gulyás országa vagyunk, de vannak olyan nemzeti hagyományaink, amelyekre továbbra is érdemes lenne építeni

- fogalmazott Niklai Ákos.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés