Hirdetés

Hirdetés

Harminc százalékos minimálbér-emelést követeltek Debrecenben

2015.12.17. 13:11

Az LMP társelnöke szerint a kormány a magyar embereket érintő fontos kérdéseket figyelmen kívül hagyja.

Hirdetés

A Lehet Más a Politika (LMP) követeli a minimálbér 30 százalékos emelését - közölte a párt parlamenti frakcióvezetője december 17-én, csütörtökön sajtótájékoztatón Debrecenben.

Schiffer András országjáró körútja utolsó, Hajdú-Bihar megye több települését érintő állomásán nehezményezte, hogy a kormány szerdai ülésén számos kérdésről tárgyalt, de egy, a magyar embereket érintő fontos kérdésről, a minimálbér-emelésről nem. Az LMP társelnöke emlékeztetett rá: pártja már a 2016-os költségvetés vitájában is követelte a 30 százalékos minimálbér-emelést, s megjelölte az ehhez szükséges forrásokat is.

Igazságtalan a jelenlegi adózás

Schiffer András szerint a háromkulcsos, igazságos adórendszer jelentené ezt a forrást, a 0-12-24 százalékos személyi jövedelemadó-kulcsok alkalmazásával. Az LMP frakcióvezetője hozzátette: ugyancsak forrást biztosítana a béremeléshez "az államilag szervezett lopás befejezése", és a járulékok 18,5 százalékról 12 százalékra való csökkentése. Mindezek eredményeként 23 ezer forinttal lehetne növelni a minimálbért, amely 90 ezer forintra nőne és meghaladná a létminimum összegét - magyarázta az ellenzéki politikus.

Követeléseket is megfogalmazott Schiffer András

Schiffer András élesen bírálta, hogy a közpénzek "államilag vezérelten megtömött zsebekbe" vándorolnak, az oligarchák gazdagodnak, "a gazdagok elviszik a pénzt a jelenlegi adórendszerrel". "Követeljük az államilag vezérelt lopás befejezését, és a minimálbér 30 százalékos emelését" - nyomatékosította az LMP frakcióvezetője Debrecenben.

Hirdetés

Hirdetés