Húsz értelmetlen halál Magyarországon

2015.12.02. 09:56

Húsz értelmetlen halál Magyarországon

A legfiatalabb áldozat 33, a legidősebb 77 éves volt.

Hirdetés

Hirdetés

Húszra nőtt a fagyhalál áldozatainak száma november végéig. Kétszer annyian fagytak meg, mint tavaly ugyanennyi idő alatt – tudatta a Magyar Szociális Fórum december 2-án, szerdán.

Novemberben ötször annyian fagytak meg a szabad ég alatt, mint ahányan saját fűtetlen otthonukban. Ez arra utal, hogy a hajléktalan szállót sokan kerülik, fedelet viszont nem találnak helyette. Az ősz kezdete óta kilenc rendkívüli kihűléses eset történt a szabad ég alatt, köztük két nő is megfagyott. Saját fűtetlen otthonában hat személy lelte halálát. Öten kórházba kerülésük után haltak meg, mert már nem tudtak rajtuk segíteni. A legfiatalabb áldozat 33, a legidősebb pedig 77 éves volt.

Egy pohár meleg itallal is életet lehet menteni

A Magyar Szociális Fórum arra kérte a lakosságot, hogy tárcsázza a segélyhívó számokat, ha vészhelyzetet tapasztal. Arra is felhívta a figyelmet, hogy azonnali segítséggel, egy forró teával, vagy levessel, egy szelet zsíros kenyérrel is segíteni lehet. Az odafigyelés és a szolidaritás életet menthet – hívta fel rá a figyelmet az emberjogi mozgalom.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés