Hirdetés

Hirdetés

Időjósversenyt rendeznek. Ez nem vicc!

2015.10.14. 16:34

Időjósversenyt rendeznek. Ez nem vicc!

Hőmérsékletet, szelet, csapadékot, hóvastagságot kell prognosztizálni.

Még várják a jelentkezőket a csütörtökön induló meteorológiai előrejelzési versenyre - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán Facebook-oldalán.

  Mint írták: egy már meglévő, a MetNet oldalán több éve elérhető meteorológiai játékot szeretnének még szélesebb körben népszerűsíteni, bevonva az Országos Meteorológiai Szolgálat amatőr "MET-ÉSZ" észlelőit is. A részvételi feltételekről bővebb információk találhatók a meteorológiai szolgálat honlapján és Facebook-oldalán, valamint a MetNet oldalán.

A versenykiírás szerint a tíz héten keresztül tartó játékban a meteorológia iránt érdeklődők összemérhetik tudásukat: ki tudja a legjobban az időjárást előrejelezni. A játék lényege, hogy a néhány nap múlva esedékes hőmérsékletet, szelet, csapadékot, hóvastagságot a legpontosabban kell prognosztizálni.

A nyereményekért minden fordulót teljesíteni kell. A tizedik forduló után, a verseny végeztével a legjobban tippelő játékosok közül az első három könyvjutalomban részesül. A verseny alatt két alkalommal OMSZ-logós ajándékokat is kisorsolnak a résztvevők között.

A csütörtökön induló bajnokság állása folyamatosan nyomon követhető a MetNeten vagy az OMSZ Facebook-oldalán - írta a meteorológiai szolgálat.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés