Hirdetés

Jön a víz!

2016.02.11. 12:02

Jön a víz!

Áradó folyók, belvízkészültség - ráadásul újabb hatalmas eső várható országszerte.

Hirdetés

Hirdetés

Az ilyenkor szokásos ötszörösére emelkedett az Ipoly folyó vízszintje, a Sajó áradása miatt lezárták több út egy-egy szakaszát Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Tarna már apad.

Árad az Ipoly

Az ötszörösére emelkedett az Ipoly folyó vízszintje: az átlagos 70 centiméterhez képest késő estére már meghaladta a 357 centimétert. A Nógrád megyei Ipolytarnócnál harmadfokú árvízvédelmi készültség érvényes. A veszélyeztetett területen lévő házakat homokzsákokkal védik. Több helyen is áradnak a folyók Magyarországon, miután tegnap rengeteg eső és friss hó esett.

Több út járhatatlan Borsodban

A Sajó áradása miatt lezárták több út egy-egy szakaszát Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Vízátfolyás miatt járhatatlan a Putnok-Borsodbóta összekötőút, a tardonai bekötőút egy három kilométer hosszú szakasza, valamint a Dédestapolcsány és Tardona közötti út - tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Belvízkészültség a Tisza és Berettyó mentén

Ahogy arról már beszámoltunk, belvíz-készültséget rendeltek el a Tisza és a Hortobágy-Berettyó mentén.

Országos esőzés lesz a hétvégén

Ráadásul hatalmas országos eső várható a hétvégén – mondta Molnár Csilla, az M1 meteorológusa. Szombaton és vasárnap összességében annyi eső várható majd, mint ami a szerdai esőzés alatt hullott. Szombaton helyenként körülbelül 20 milliméter, vasárnap 15 mm csapadék zúdulhat ránk, erős szél kíséretében.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés