Hirdetés

Hirdetés

Kakaóztak az országházban

2015.12.19. 15:29

Kakaóztak az országházban

Egy napra megkapták a kulcsokat a gyerekek.

Hirdetés

Idén is a gyerekek vették át egy napra az Országház irányítását, így december 19-én, szombaton egész nap a játéké, a kakaóé és a vidámságé ott a főszerep.

Kaja, pia, tánc

Az Országgyűlés és a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat hagyományos országházi gyermekkarácsonyán idén is több mint nyolcszáz magyarországi és határon túli hátrányos helyzetű általános iskolás gyermek vehet részt. Kövér László házelnök a gyerekeknek azt mondta: "Ez nemcsak az ország, hanem az egész nemzet háza, így mindazoké, akiknek déd-, ük- és szépszülei hozzájárultak, hogy ez az épület létrejöjjön és fennmaradjon mindenki gyönyörűségére". Ezután arra biztatta a gyerekeket, hogy vegyék birtokba a házat, érezzék jól magukat, az itt kapott élményeket pedig vigyék haza magukkal, és osszák meg szeretteikkel is. Kövér László ezután átadta az Országház kulcsait a gyerek házelnöknek, aki elsőként azt adta utasításba, hogy "legyen mulatság, szórakozás, kaja, pia, és kezdődjék a tánc".

Neves vendégek szórakoztatták őket

Ezek után a gyerekek a parlament főlépcsőjén hol ülve, hol felugrálva nézték végig az Operettszínház két művésze, Peller Károly és Kékkovács Mara gyerekdalokból és ismert mesék dallamaiból összeállított műsorát, Malek Andrea karácsonyi dalait, a Fölszállott a páva szereplőinek tánc és ének bemutatóját, de rendezvény meghívottai láthatták először Rófusz Ferenc Oscar-díjas rendező Hoppi mesék című új filmjének első kockáit is. Az óvodás korú gyerekeknek szóló történetek középpontjában a hoppik állnak, akik arról gondoskodnak, hogy a hétköznapok mellett ünnepek is legyenek a földön. Kalandjaikon keresztül a világ különböző népeit és szokásaikat ismerhetik meg a gyerekek. A műsor után a diákok megismerkedhettek az Országház nevezetességeivel, játszhattak a Csodák Palotája helyszínre kitelepült játékaival, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, de neves sportolókkal, művészekkel és zenészekkel is találkozhattak.

Hirdetés

Hirdetés