Hirdetés

Hirdetés

Európa a keresztény-muszlim háború küszöbén?

2015.12.26. 09:10

Koránokat égettek Korzikán.

Hirdetés

Egy muszlim imahely elleni táamdássá fajult egy, az előző nap megsérült tűzoltók és rendőrök melletti szimpátiatüntetés a Franciaországhoz tartozó Korzikán.

Csütörtök este a két tűzoltó súlyos, a rendőrtiszt pedig enyhébb sebesüléseket szenvedett, amikor ismeretlenek támadták meg őket. A sajtóbeszámolók szerint a tűzoltókat tőrbe csalták azzal, hogy tüzet gyújtottak az imahely közelében, majd kiérkező tűzoltókra támadtak. A rendőr akkor sérült meg, amikor kollégáival a helyszínre sietett rendet teremteni.

A pénteki szimpátiatüntetés azután fajult el, hogy a tömegből kivált egy 300 fős csoport, és átvonult a csütörtök esti támadás helyszínére. A tömegben többen arab és muszlimellenes jelszavakat skandáltak. Az imahelyre ezután törtek be, a hatóságok szerint a Korán néhány példányát sikerült is elégetni.

Manuel Valls francia miniszterelnök a Twitteren közzétett bejegyzésében elítélte a tűzoltók elleni erőszakot, és felszólította a korzikaiakat a köztársaság törvényeinek tiszteletben tartására. A kormányfő a fenti bejegyzésben ugyanakkor elítélte azt is, hogy az imahelyet megtámadták.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés