Hirdetés

Hirdetés

Két vonat ment egymásnak Nógrád megyében

2015.08.16. 09:28

Két vonat ment egymásnak Nógrád megyében

Sérült is van, összesen 19; közülük az egyik mozdonyvezető.

Hirdetés

Többen megsérültek, amikor összeütközött két vonat vasárnap reggel Galgamácsánál – tájékoztatta az MTI-t Kavalecz Imre, a Mávinform sajtóügyeletese.

Kavalecz Imre közölte, hogy a baleset az Aszód-Balassagyarmat vasútvonalon történt nem sokkal fél kilenc után, Galgamácsa és Acsa-Erdőkürt állomások között. A balesetben a menetrend szerint Balassagyarmatra, illetve Aszódra tartó motorvonat ütközött össze. Az első vizsgálatok szerint mindkét vonat 20 kilométer/órás sebességgel közlekedett. A szerelvények egymásba nyomódtak, de nem siklottak ki. A két vonaton összesen 30-40-en utaztak, közülük 10-en sérültek meg. Közöttük van az egyik mozdonyvezető is – tudatta Kavalecz Imre. Közölte: a tervek szerint vonatpótló autóbuszok szállítják majd az utasokat a vonalon.

Fejlemény: nyomozás indul

A rendőrség tömegszerencsétlenséget okozó vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetése miatt rendelt el nyomozást a vasárnap délelőtti Nógrád megyei vonatbalesettel kapcsolatban – olvasható a police.hu portálon. A tájékoztatás szerint az Acsa és Galgaguta közötti vasúti pályaszakaszon befejeződött a baleset helyszínelése és a műszaki mentés. A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztálya tömegszerencsétlenséget okozó vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetése vétség miatt elrendelt nyomozás keretében vizsgálja a baleset körülményeit. 

Az Aszódról Balassagyarmatra tartó motorvonat reggel fél kilenc körül ütközött össze a vele szemben közlekedő szerelvénnyel, a balesetben 21-en sérültek meg. Tizenkilenc ember könnyű sérüléseket, jellemzően zúzódásokat szenvedett, egy középkorú férfinak viszont eltört a lába, egy ugyancsak középkorú nőnek pedig a bordája törött el.

A Közlekedésbiztonsági Szervezet vizsgálata szerint a baleset azért következett be, mert az Aszódról induló motorvonat nem várta be a kijelölt helyen, Acsa-Erdőkürt állomáson a Balassagyarmat felől érkező szerelvényt.

A vasúttársaság biztonsági szolgálatának munkatársai a rendőrséggel közösen megkezdték a baleset okának kivizsgálását.

Galéria

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés