Hirdetés

Kósa: a kerítés miatt távozott Hende Csaba

2015.09.08. 12:53

Kósa: a kerítés miatt távozott Hende Csaba

A honvédelmi miniszteri poszt új várományosa, Simicskó István ígérete szerint felgyorsítja a határzár építését.

Hirdetés

Hirdetés

A magyarok biztonságérzetének növelését tartotta az egyik alapkérdésnek Simicskó István kijelölt honvédelmi miniszter a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának szeptember 8-i, keddi meghallgatásán.

Nem lőhetnek a katonák, és ezt senki nem akarhatja

A politikus az új típusú népvándorlás megállítása mellett foglalt állást és egyetértett abban, hogy a honvédségnek védeni, erősíteni, segíteni kell az illegális bevándorlással összefüggő rendőri intézkedéseket. Arra a felvetésre, hogy a katonák éles fegyverrel lőhetnek-e, azt felelte, ezzel nem ért egyet és nincs olyan, aki ezt szeretné. Mint mondta, arányosságra, mértékletességre van szükség és ez a témával összefüggő jogszabálytervezetben is tetten érhető. Simicskó István miniszter-jelöltként azt hangoztatta: megfelelő válaszokat kell találni az olyan új kihívásokra, mint a tömegpusztító fegyverek és a tömeges illegális migráció. A kinevezést a bizottság 6 igen szavazattal, 2 nem ellenében támogatta.

A kerítés miatt távozott Hende

Kiemelt fontosságú ügynek nevezte a biztonsági határzár megépítését, annak felgyorsítását a honvédelmi miniszteri poszt várományosa a parlament honvédelmi és rendészeti bizottságának keddi ülése után tartott sajtótájékoztatóján. Kósa Lajos, a bizottság fideszes elnöke a tanácskozást követően azt mondta: Orbán Viktor miniszterelnök egyáltalán nem elégedett a biztonsági határzár építésének ütemével, "ennek kapcsán nyújtotta be lemondását Hende Csaba" a honvédelmi miniszteri posztról. A Fidesz ügyvezető alelnöke azt is mondta, hogy legalább három tranzitzóna létesül majd a határon.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés