Kósa egymillió menekült szétosztásáról beszélt

2015.12.05. 14:56

Kósa egymillió menekült szétosztásáról beszélt

A Fidesz-frakció támogatja a kormány felvilágosító kampányát

Hirdetés

Hirdetés

A Fidesz-frakció támogatja a kormány illegális bevándorlással kapcsolatos tényközlő tájékoztatási kampányát – közölte a nagyobbik kormánypárt országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője szombaton sajtótájékoztatón Debrecenben. Kósa Lajos szerint ma már tudjuk, hogy a párizsi terrormerényletek legalább egyik kitervelője Magyarországon keresztül, az illegális bevándorlók között elvegyülve jutott be az Európai Unióba.

– Hány ártatlan embernek kell még meghalnia, hogy a baloldal és a Soros Györgyhöz köthető civil szervezetek elismerjék, az illegális migráció növeli a terrorveszélyt és a bűnügyi kockázatot?

– tette fel a kérdést a politikus.

– Napnál világosabb, hogy az illegális migráció Európa kultúráját, az európai civilizációt is veszélyezteti – jegyezte meg Kósa Lajos hozzátéve: az európai szokások, társadalmi együttélési formák is veszélyben vannak, mivel a betelepülő közösségek a saját normáik szerint akarnak élni. A frakcióvezető szerint "nem meglepő, hogy a Soros Györgyhöz köthető szervezetek vagdalkoznak, de a tényeket nem tudják cáfolni". Példaként a Helsinki Bizottságot említette, amely még a kötelező betelepítési kvóta tényét is tagadja.

Kósa Lajos ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy az Európai Bizottság első döntése csak 130 ezer bevándorló kötelező széttelepítéséről szólt, de az EB már elfogadta az állandó elosztási mechanizmust, amely alapján további egymillió menekültet osztanának szét.

Az európai baloldal bosszúja

A családegyesítéseket figyelembe véve ez ötször ennyi embert jelent, s Magyarországra öt év alatt Szeged nagyságú városnyi bevándorló érkezne – magyarázta a Fidesz frakcióvezetője. Kósa Lajos szerint megindult az európai baloldal bosszúja Magyarország ellen, csupán azért, mert hazánk következetesen megvédi az ország és Európa határait. Ennek tudható be, hogy az Európai Bizottság jegyzékbe vette azt az európai állampolgári kezdeményezést, amely felszólítja az unió javaslattevő-végrehajtó intézményét Magyarországgal szembeni eljárás megindítására az uniós alapértékek megsértése miatt. A kezdeményezés az uniós alapszerződés 7. cikke szerinti eljárás megindítását várja az Európai Bizottságtól Magyarországgal szemben – mutatott rá.

Kósa Lajos cáfolta a nyugati sajtó azon állításait is, hogy Magyarország lezárta a határait. – Teljesítjük az európai normákat, csak a zöldhatárt zártuk le, a határátkelőket nem – fűzte hozzá.  

Kétezernél kevesebben kaptak politikai menekültstátust

A politikus a kvóta szerinti, tömeges áttelepítést ismét értelmetlennek és jogszerűtlennek nevezte. Értelmetlen mert nem megoldja a problémát, hanem kiszélesíti és jogszerűtlen, mert ellentétes az alaptörvénnyel és a lakosság tömeges áttelepítését tiltó nemzetközi joggal - nyomatékosította álláspontját a kormánypárti politikus. Kósa Lajos kérdésre válaszolva azt is elmondta: hazánkban eddig kevesebb mint kétezren kaptak politikai menekültstátust, közülük mintegy háromszázan élnek az országban.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés