Hirdetés

Orbán Viktor kemény szavai az „Európa iszlamizációja” nevű problémáról

2015.09.19. 12:37

Orbán Viktor kemény szavai az „Európa iszlamizációja” nevű problémáról

A miniszterelnök szerint az ország etnikai-kulturális összetételét meg kell védeni.

Hirdetés

Azért történt minden velünk az elmúlt években, mert van itt egy […] ”Európa iszlamizációja” nevű […] probléma, amit valahol nevén kell nevezni, meg kell állítani, meg kell hirdetni vele szemben egy másik politikát

– jelentette ki Orbán Viktor a tizennegyedik kötcsei polgári pikniken még szeptember 5-én. A nem nyilvános beszéd szövegét a Demokrata hozta nyilvánosságra. A miniszterelnök egyebek között kifejtette: amit most tapasztalunk, az egy szellemi-ideológiai „a liberális blabla korszakának” a vége, a liberális identitás válsága.

Ez egyrészt óriási kockázatokat rejt magában, ám „egyben új esélyt is kínál arra, hogy a nemzeti-keresztény eszmerendszer, gondolkodásmód visszanyerje dominanciáját, immáron nemcsak Magyarországon, hanem egész Európában”.

Rámutatott: az ötvenhatosok nem masíroztak keresztül Ausztrián, hanem táborokban várakoztak, regisztráltak, és ha engedélyt kaptak, továbbmentek. Ezzel szemben most „lerohanás van”, és a bevándorlók nem biztonságot akarnak, nem az életükért futnak, hanem „menekültek szeretnének lenni Németországban.” 

A legveszélyesebb kombináció a történelemben az, ha az ember gazdag és gyenge. Csak idő kérdése, hogy jön valaki, észreveszi a gyengeségedet, és elveszi azt, amid van

– fogalmazott Orbán. Szerinte a katolikus egyházi vezetők megszólalásai tévesek, mert nemcsak az állampolgároktól, hanem az államtól várnak el segítséget a bevándorlóknak, ami gazdasági visszaesést okoz. A kormányfő szerint ma a liberálisok uralják Európát, és még a konzervatív európai politikusoknak is „valamilyen mértékig” alkalmazkodniuk kell ehhez – Ettől szenved az európai jobboldal – tette hozzá.

Orbán Viktor szerint a bevándorlásprobléma lehetőséget ad arra, hogy megfordítsuk az európai szellemi közállapotokat, amelyek ide vezettek. A miniszterelnök úgy vélte: a legfontosabb, hogy a határokat, valamint az ország etnikai-kulturális összetételét meg kell védeni, gazdaságilag erősnek kell maradni (különben”eltaposnak”), valamint mindennapi patriotizmusra van szükség. Utóbbi annyit tesz: napi rutinná kell válnia, hogy magyar terméket veszünk, magyar embert alkalmazunk.

Hirdetés

Hirdetés