Hirdetés

Lázár János szereti a nyugati luxust

2015.09.25. 08:23

Lázár János szereti a nyugati luxust

Titkolta, amíg lehetett. Már nem lehet.

Hirdetés

Egy nappal a Kúria ítélete után a Miniszterelnökség teljesítette is a bírósági döntést, és nyilvánosságra hozta, hogy hol szállt meg Lázár János a 2013-as svájci és olaszországi útján - írta meg a Direkt36.

Mindkét helyen patinás luxusszállodákban aludt: Milánóban a Four Seasons hotelben, Zürichben pedig az Eden Au Lac nevű szállodában. Mindkét hotel az adott város legjobb szállodái közé tartozik. Mindkét városban egy éjszakát töltött, Milánóban a hotelszoba 298 ezer forintba, a zürichi szoba pedig 103 ezer forintba került.

Ezek a részletek mind annak az adatkérésnek az eredményeként derültek ki, amit a Direkt36 újságírója indított még 2014 elején, akkor még az Origo munkatársaként). Az utazások azért keltettek feltűnést, mert más miniszterelnökségi kiküldetésekhez képest jóval nagyobb volt a szállásköltségük.

Lázár állami pénzen utazott akkoriban, de miután a sajtó elkezdte piszkálni, kifizette az utakat önköltségből, hogy ezzel is megakadályozza, hogy közérdekű adatként ki kelljen adni az utazások részleteit. Ennek ellenére most mégis nyilvánosságra kellett hozni ezeket. 

Hirdetés

Hirdetés