Hirdetés

Letiltja az Uber rendszere a magyar adóellenőröket

2016.01.26. 11:51

Letiltja az Uber rendszere a magyar adóellenőröket

Még nagyobb ellenőrzésre számíthatnak.

Hirdetés

Hirdetés

Egyetlen Uber-es sofőr sem jelentkezett be az adóhatóságnál és nem kért adószámot azok közül, akiket a NAV ellenőrzött, pedig rendszeresen vesznek fel utasokat. Erről Tállai András adóügyekért felelős államtitkár a Tv2 Mokka című műsorában beszélt január 26-án.

Kizárják a NAV ellenőreit

Elmondta: a nemzetközi Uber felkérte a magyar sofőröket, jelentkezzenek be az adóhatóságnál január 31-ig. Ha ezt nem teszik meg, az Uber kizárhatja őket a rendszerből. Eddig körülbelül 10 ellenőrzést tudtak elvégezni, de mostantól nagyobb erőket fognak csoportosítani az Uber ellenőrzésére. ˝Nagyon érdekes, hogy a kollégák bankszámlaszámát, miután kiderült, hogy adóellenőrök az Uber központjában, Hollandiában letiltották, tehát ugyanazzal a kártyával nem tudott bejelentkezni, tehát rögtön léptek, hogy kizárják azt a személyt, akiről kiderül, hogy a NAV ellenőre˝ - mondta Tállai.

1200 regisztrált sofőr van

Az államtitkár azt is elmondta: az adóhatóság kérte a holland céget, hogy küldje el a listát, melyben szerepel, hogy ki regisztrált. 1200 ilyen ember van. Az adóhatóság kapott egy levelet az Uber-től, melyben azt írják, a sofőrök megállapodásában benne van, hogy mindenkinek be kell jelentkeznie az adóhatósághoz. A nemzetközi Uber most megkérte a sofőröket, hogy jelentkezzenek be. Amennyiben ezt nem teszik meg, a cég hajlandó kizárni őket a rendszerből.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés