Hirdetés

Lezárták a szomszédban a szülészetet

2016.02.10. 19:42

Támad az influenza, kizárják a látogatókat már Miskolcon is.

Hirdetés

Hirdetés

Már öt megyében és Budapesten is több kórházban van érvényben teljes vagy részleges látogatási tilalom az influenzás megbetegedések halmozódása miatt. Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat legfrissebb adatai szerint

  • Budapesten a Bethesda gyermekkórház II. és III. gyermekosztályán, valamint az Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézet Hematológiai és Őssejt-transzplantációs osztályának valamennyi részlegén van látogatási tilalom.
  • Nógrád megyében, Balassagyarmaton a Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet gyermekosztályán, szülészeti-nőgyógyászati osztályán és újszülött részlegén tilos a látogatás.
  • Heves megyében Mátraházán, a Mátrai Gyógyintézet valamennyi osztályán és részlegén, míg az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet Csecsemő-, Gyermekgyógyászati és Neonatológiai osztályain, valamint a Szülészet-Nőgyógyászat, KAIBO osztályain tilos a látogatás.
  • Komárom-Esztergom megye az Oroszlányi Szakorvosi és Ápolási Intézet krónikus fekvőbeteg ellátás teljes területén van érvényben látogatási tilalom.
  • Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a miskolci Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban szerdán a koraszülött-újszülöttpatológiai osztály, szülészeti és nőgyógyászati osztályon léptettek életbe tilalmat. 
  • Péntektől Fejér megye valamennyi gyógyintézményében megtiltják a betegek felkeresését.

Az Országos Epidemiológiai Központ szerdán azt közölte: az elmúlt héten 73 százalékkal több beteget regisztráltak az influenzafigyelő-szolgálatban részt vevő orvosok, mint az azt megelőző héten.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés