Hirdetés

Hirdetés

Lezuhant egy utasszállító gép. Frissítve: hangokat hallanak a roncsból

2015.10.31. 09:52

Lezuhant egy utasszállító gép. Frissítve: hangokat hallanak a roncsból

Több mint kétszázan utaztak rajta. Frissítve!

Hirdetés

Eltűnt egy Egyiptomból Oroszországba tartó orosz polgári repülőgép a Földközi-tenger fölött október 31-én, szombaton - közölte az orosz légi irányítás.

A gép egy Airbus A-321-es típus, és 219-en utaznak rajta (212 utas és 7 fős személyzet). Az egyiptomi miniszterelnök közlése szerint a gép lezuhant a Sínai-félszigeten. A BBC információi szerint az utasok többsége orosz állampolgár. A gép Sharm El Sheikh-ben szállt fel, 23 perccel a felszállást követően szakadt meg vele a kapcsolat, ekkor 9 ezer méter magasan repült. Helyi idő szerint 12:10-kor kellett volna megérkeznie Szentpétervárra. Egyelőre tűlélőkről nincs hír - írta a BBC.

Frissítve: lehetnek túlélők

A lezuhant és kettétört orosz repülőgép roncsaiból emberi hangokat hallottak a katasztrófamentők - közölte egyikük a Reuters hírügynökséggel. A mentők megtaláltak már több holttestet is a helyszínen, köztük legalább öt gyerekét. Van olyan utas, aki még be volt szíjazva a székébe - mondták a mentők, akik 45 mentőkocsival vonultak ki a baleset helyszínére. A repülőgépet kettétört állapotban találták meg.

„Tragikus látvány. Sok holttest hever a földön, többen úgy haltak meg, hogy beszíjazva maradtak az ülésükben. A gép kettétört, egy kisebb részre hátul, és egy nagyobbra elöl, amely egy sziklának csapódott. Már elvittünk a helyszínről legalább száz holttestet, a többiek még a roncsok között vannak”

- mondta egy meg nem nevezett tisztségviselő.

A kapitány technikai hibát jelentett

Először azt hitték, Ciprus fölött tűnt el a gép, később kiderült, hogy a Sínai-félszigeten zuhant le, egy nehezen megközelíthető hegyvidéki területen, a tengerparti el-Arístól délre, Haszana város környékén. A térség északi része az Iszlám Állam ellenőrzése alatt áll, de egyelőre kizárták annak a lehetőségét, hogy a gépet lelőtték volna. A repülőgép kapitánya technikai hibát jelentett, mielőtt a gép eltűnt volna a radarról. Ekkor a gép 9000 méter magasan repült. Vizsgálatot rendeltek el, hogy történt-e hiba a 18 éves Airbus A321 gép műszaki ellenőrzése közben. Oroszország három repülőgépet küldött a Sínai-félszigetre, rajtuk a baleset körülményeit vizsgáló szakértőkkel.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés