Hirdetés

Még ilyet! A volt magyar milliárdosnak elárvezerik az otthonát

2016.02.23. 14:12

Még ilyet! A volt magyar milliárdosnak elárvezerik az otthonát

Magasról lehet nagyot bukni. Állítólag a Quaestorral vesztett sokat.

Hirdetés

Végrehajtást kért a Raiffeisen Bank egy 25 milliós tartozás miatt Szeremley Huba ingatlanjaira – jelentette a Blikk. A lap szerint a volt milliárdos badacsonytördemici házát árverezik el, ahol a családjával lakik, de dobra verik két szomszédős szőlőjét is.

A borász 174 négyzetméteres házának a kikiáltási ára 31,6 millió forint, a háza melletti két szőlőt pedig egymillió, illetve másfél millió forintért lehet megszerezni. A kiírás szerint a 90 éves, 174 négyzetméter alapterületű épület jó állapotú, négy szoba található benne. Bár már több mint tíz napja lehet licitálni a végrehajtói kamara honlapján a birtokra, eddig egyetlen ajánlat sem érkezett az ingatlanokra, igaz, csak április elején zárják a licitet.

Szeremley Huba vagyonát három-négy éve még 19 milliárd forintra becsülték, hosszú időn keresztül a leggazdagabb 30 magyar üzletember közé tartozott – idézte fel a beszámoló, amely szerint a borász viszont mostanra teljesen tönkrement, a jelzálog mellett adóhátraléka is van, illetve magánszemélyek is több millió forintot követelnek tőle.

Az üzletember a lapnak azt mondta, svájcifrank-alapú hitele volt és megugrottak a törlesztők, de egyéb ügyei sem sikerültek. Szeremley Huba viszont nem árulta el, hogy mi miatt vesztette el a vagyonát, a Blikk szerint állítólag sokat bukott a Quaestor brókercég bedőlésekor tavaly márciusban.

Hirdetés

Hirdetés