Hirdetés

Hirdetés

Megint kitörtek Röszkénél

2015.09.09. 11:03

Megint kitörtek Röszkénél

A régi 5-ös út és az M5-ös autópálya felé indultak. Frissítve.

Hirdetés

Mintegy 200-250 migráns elhagyta szeptember 9-én, szerda délelőtt a röszkei Dugonyi úton kialakított rendőrségi gyűjtőpontot - tapasztalta a helyszínen az MTI tudósítója.

Megint az autóutak felé mennek

A korábbi napokhoz hasonlóan főként fiatal férfiak feszültek neki a sorfalnak, majd amikor a rendőrök már nem tudták tartani a tömeget, az elindult a régi 5-ös út és az M5-ös autópálya felé. A menethez családosok és nők is csatlakoztak. A rendőrség nem alkalmazott kényszerítő eszközt, sem gumibotot, sem könnygázt nem vetett be. A rendőrök az M5-s autópálya melletti csomópontban igyekeznek megállítani a tömeget. A sisakot és testpáncélt viselő rendőrök tolmács segítségével azt kérték a migránsoktól, hogy ne menjenek tovább, mert kora délután húsz busz érkezik, amely mintegy ezer embert el tud vinni a befogadóállomásokra. Szerda reggel is folyamatosan érkeztek migránsok a vasúti síneken Röszkére.

Az adományt sokan visszaviszik a Szerbiában várakozó családhoz

Több magyar és külföldi segélyszervezet is érkezett kedden Röszkére, az adományok szétosztása egyelőre nem megfelelően koordinált - tapasztalta szerdán a helyszínen az MTI tudósítója, aki arról is beszámolt, hogy vannak olyan migránsok, akik a kapott élelmiszert, pelenkát visszaviszik a még szerb oldalon várakozó családjukhoz.

Frissítve: Lezárták az autópályát

Lezárták a röszkei autópálya-határátkelőhely belépőoldalát, illetve a sztráda Budapest felé vezető részét, mert a migránsok egy része a sztrádán keresztül próbált a rendőrök elől elszaladni. A csoport nem indult el az autópályán, hanem az egyik benzinkútnál, valamint a Kisszéksósi úton állt meg. A rendőrök igyekeznek körbevenni őket.

Frissítve: Megegyeztek a migránsokkal a rendőrök

Fél 12 körül sikerült megegyezni a migránsokkal abban, hogy elfogadják a korábban felkínált lehetőséget, tehát beleegyeztek abba, hogy buszokkal befogadóállomásokra vigyék őket. Az egyenruhások felvezetésével a bevándorlók egy az út melletti füves területre vonultak, ahol megvárják a 13 és 14 óra között érkező buszokat. A rendőrök a csoportot körülállják, és ennivalót adnak az embereknek.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés