Hirdetés

Megvágták a fejadagot a menekülttáborokban

2015.10.07. 08:12

Elfogytak az ENSZ forrásai.

Hirdetés

Az összes táborban kénytelen volt visszavenni az ellátásból az ENSZ, mert elfogytak a forrásai. Miközben egyre több ember szorulna segítségre, egyre kevesebb a felajánlás - mondta el az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága magyarországi irodájának szóvivője október 7-én.

Az eddig beadott 558 menedékkérelemből a magyar hatóságok alig ötvenet utasítottak el eddig, a többit még rendes eljárásban vizsgálják, hogy a végső döntés mi lesz, egyelőre nem tudni - mondta a 180 perc című műsorban Simon Ernő, az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága magyarországi irodájának szóvivője. Korrektnek mondta a szerb-magyar, illetve a horvát-magyar határon működő tranzitzónákban dolgozó magyar hatóság munkáját azok viszonylatában, akik menedékkérelmet adtak be; igaz - tette hozzá -, a kérelmek csekély száma nem is ró igazán komoly nagy terhet rájuk.

A sérülékeny menekülteket keresik

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága folyamatosan ott van a helyszíneken, látogatja a befogadó állomásokat, regisztrációs központokat, igyekszik segíteni a hatóságoknak megtalálni azokat a sérülékeny menekülteket (családok, kisgyermekek, kismamák, beteg, idős emberek), akik sürgős, azonnali segítségre, ellátásra szorulnak, nemzetközi kapcsolatrendszerével támogatja a hatóságok munkáját és tájékoztatni is igyekszik a menekülteket.

Hirdetés

Hirdetés