Hirdetés

Hirdetés

Migráció: Ausztria megtelt!

2015.11.01. 10:33

Az osztrák külügyminiszter vészharangokat kongat.

Hirdetés

Európának és főleg Németországnak egyértelműen ki kell jelentenie, hogy felhagy az üdvözlő politikával, hiszen már túl sok ember érkezik - mondta Sebastian Kurz osztrák külügyminiszter a Kleine Zeitung című osztrák lapnak adott interjújában. Kurz úgy vélte, hogy Ausztria elérte befogadóképességének határát, de szerinte ugyanez mondható el Németországról, vagy Svédországról is.

Ez egy olyan helyzet, amely nem tartható tovább

- jelentette ki a politikus, aki a nyilatkozatban arra is kitért, hogy szerinte az uniós csúcson még mindig sokan voltak azok az állam- és kormányfők, akik azzal áltatják magukat, hogy megállítható a menekültáradat. Kurz kijelentette, amennyiben Németország lezárja határait, Ausztriának is így kell tennie. Úgy vélte: most az uniós külső határokat kellene védeni.

Amennyiben ez nem történik meg, úgy egyre több állam fog saját maga intézkedni

- mondta az osztrák külügyminiszter, és arra figyelmeztetett, hogy már nincs sok idő a cselekvésre.

Ausztriában folyamatosan zajlik a menekültszállítás a déli határrészről a német-osztrák határhoz. Még éjszaka is indult menekülteket szállító busz a Stájerországban található spielfeldi átkelőtől. Az osztrák belügyminisztérium szerint naponta 8-9 ezer ember érkezik Szlovéniából Ausztriába.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés