Hirdetés

Hirdetés

Migráció: ezrek tartanak a magyar határ felé

2015.08.24. 16:39

Migráció: ezrek tartanak a magyar határ felé

A migránsok száma a napi 500-600-ról 2500-3000-re emelkedett

Hirdetés

Ötezer migráns érkezik hamarosan Magyarországra, miután Macedónia "feladta" a küzdelmet. A balkáni országban, a görög-macedón határon előbb kivezényelték a katonaságot, amely összetűzésbe keveredett a migránsokkal, majd mikor látták, hogy nem tudnak mit kezdeni a helyzettel, vonatra segítették az illegális bevándorlókat.

A Macedóniába érkező migránsok száma a közelmúltban napi 500-600-ról 2500-3000-re emelkedett, és probléma, hogy mindezt az ország nem tudja kezelni a vasúti hálózatával.

A migránsok mindesetre elindultak nyugat felé, és közülök sokan minden bizonnyal Magyarországon folyamodnak majd menekültstátuszért.

 

 

 

Macedónia – látva, hogy ez sem megoldás – ma már inkább azon ügyködött, hogyan lehetne minél gyorsabban átjuttatni őket az országukon – írta a Daily Mail. Ehhez buszokat és vonatokat vezényelt a határhoz, és a menekülteket átvitték Szerbiába. Így az a furcsa helyzet állt elő, hogy a tegnap még gázokat bevető hadsereg ma már a vonatra segíti fel a menekülteket.
 
A szerb állami tévécsatorna arról számolt be, hogy több ezren zsúfolódtak össze a befogadóállomásokon, egy nő itt is szülte meg gyermekét az éjszaka. A beszámolók szerint a migránsok nagyon megörültek annak, hogy elhagyhatták a görög–macedón határt, és alig várják, hogy tovább folytathassák útjukat nyugat felé.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés