Nem kell Forma-1 Magyarországnak! - így a PM

2015.12.06. 13:07

Nem kell Forma-1 Magyarországnak! - így a PM

A gyermekéhezés felszámolására költenék a pénzt.

Hirdetés

Hirdetés

A gyermekéhezés felszámolására, valamint az egészségügy, az oktatás és a közszféra fejlesztésére fordítaná a Párbeszéd Magyarországért (PM) azt a 145 milliárd forintot, amit a kormány a következő tíz évben a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Magyar Nagydíjának megrendezésére kíván költeni.

Barabás Richárd, a párt szakszóvivője vasárnap budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: bár a kormány azt hangoztatja, hogy ez a befektetés bőségesen megtérül, a különböző kormánytagok más-más összegekről beszélnek, a megtérülést alátámasztó hatástanulmányokat pedig nem hozzák nyilvánosságra. Így azt kell feltételeznünk, hogy ezek nem is léteznek, és nem is olyan nagy a várható haszon - tette hozzá.

A PM kezdeményezi a költségvetés módosítását: a 145 milliárdos keret 50 milliárd forintos tételéből felszámolnák a gyermekéhezést az országban, 90-95 milliárd forintból pedig időarányosan emelnék a közszférában dolgozók fizetését úgy, hogy senki ne kereshessen kevesebbet, mint a 90-92 ezer forintos létminimum - közölte Barabás Richárd.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés