Hirdetés

Népszavazást követelve tüntettek este a Parlamentnél

2016.02.23. 19:28

Népszavazást követelve tüntettek este a Parlamentnél

A rendőrség lezárta a környéket.

Hirdetés

Mintegy százan gyűltek össze a Parlament közelében a Nemzeti Választási Iroda (NVI) épülete előtt éppen 12 órával azután, hogy hajnalban megérkeztek ugyanide az MSZP politikusai, hogy - várva a Kúria döntését - újra beadhassák népszavazási kezdeményezésüket a vasárnapi boltzár eltörlésére - írja az Origo.

Megelőzték az MSZP-t

Ahogy arról a Cívishír is beszámolt:  Nyakó István szocialista politikus népszavazási kérdést nyújtott be az NVI-nek a vasárnapi zárva tartás ügyében, a Kúria határozathozatalának nyilvánosságra kerülése után azonban megelőzték őt, az időbélyegző először két magánszemély beadványára került rá. Mint utóbb kiderült,  Erdősi László András herceghalmi polgármester felesége nyújtotta be a kérdést elsőként.  

"Reggel még jogállam volt Magyarország"

A demonstráción megjelent több szocialista politikus, köztük Horváth Csaba, Molnár Zsolt és Alexa György is. Az időközben kétszáz fősre nőtt tömegben felbukkant az Együtt táblája is. A tömeg folyamatos növekedését látva a rendőrök lezárták a környéket. Az MSZP elnöke, Tóbiás József is megjelent a tüntetésen és rövid beszédet mondott. Tóbiás azt mondta, reggel még úgy ébredt, hogy jogállam volt Magyaroraszágon, de aztán nem sokkal később megakadályoztak egy embert abban, hogy elmondja a véleményét. A politikus szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek tisztáznia kell, kinek érdekében állt mindez,miközben az emberek 72 százaléka nem támogatja a vasárnapi boltzárat. Szerinte Orbánnak a "magánhadseregek" szerepét is tisztáznia kell. Szerinte ezt egy módon teheti meg: utat enged a népszavazásoknak. Szembe kell néznie a kormányfőnek és a Fidesznek a választóival - tette hozzá.

A tüntetés végére mintegy háromszáz fősre nőtt tömeg hazavonult, rendbontás, atrocitás nem történt.

Hirdetés

Hirdetés