Hirdetés

Hirdetés

Nincs buktató a kormányablakokban

2015.12.17. 11:02

Az országban Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyében van a legtöbb akadálymentes.

Hirdetés

A Megyei Kormányhivatal még 2013-ban nyújtott be pályázatot annak érdekében, hogy az intézményrendszer teljes körű akadálymentesítése és ezzel a nyújtott szolgáltatások minőségének javítása valósulhasson meg.

A fejlesztések közvetetten hozzájárulnak ahhoz, hogy az érintett Kormányablakok célcsoportjához tartozó speciális és hátrányos helyzetű, sérülékeny társadalmi csoportok társadalmi aktivitása, életminősége javuljon. További cél volt az is, hogy a fogyatékkal élők és az időskorúak, mozgásukban vagy kommunikációjukban egyéb okból akadályozott emberek vagy gyermekek életminősége javuljon a közszolgáltatásokhoz való egyenlő esély megvalósuljon. A projekt részeként fizikai és infokommunikációs akadálymentesítés is történt több Kormányablaknál.  

Mindemellett megtörtént az egységes Kormányablakok arculati kialakítása is. Ennek fedezetét a Rendkívüli Kormányintézkedés terhére biztosította a Magyar Állam.

Akadálymentes Kormányablak helyszínek megyénkben: Baktalórántháza, Balkány, Csenger, Demecser, Dombrád, Fehérgyarmat, Ibrány, Kisvárda, Máriapócs, Mátészalka, Nagyhalász, Nagykálló, Nyírbátor, Nyíregyháza (2 helyszín), Rakamaz, Tiszalök, Tiszavasvári, Újfehértó, Vásárosnamény, Záhony.

Ma már minden Kormányablak helyszín rendelkezik a megfelelő informatikai feltételekkel a hatékony munkavégzés érdekében. A kivitelezési, átalakítási munkálatok akadálymentesítési részét minden helyszínen rehabilitációs szakmérnök ellenőrizte és hagyta jóvá. Szabolcs- Szatmár- Bereg Megyében - országos viszonylatban - a legtöbb akadálymentes Kormányablak fogadja az ügyfeleket a projektben meghatározott elvárásoknak és céloknak megfelelően. A  projekt 372 499 921 forintból valósult meg. 

Hirdetés

Hirdetés