Hirdetés

Nógrádi szerint megfordult a közhangulat Németországban

2016.01.25. 08:42

Nógrádi szerint megfordult a közhangulat Németországban

Törökország pedig csúnyán zsarolja az EU-t.

Hirdetés

Hirdetés

Egyre többen gondolják úgy, hogy a migránsok nagyon komoly terrorveszélyt jelentenek. A bajor belügyminiszter azt mondta, hogy ezentúl sokkal jobban kell védeni a repülőtereket és az atomerőműveket – jelentette ki Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

600 ezer ember eltűnt

Megfordult a német közhangulat, a társadalomnak elege van - fogalmazott. Nemrég tették közzé, hogy a 16 tartományból 12-ben történt hasonló atrocitás, mint Kölnben – magyarázta Nógrádi, aki szerint aggasztó az is, hogy tavaly több mint 1 millió ember ment Németországba, de ebből 600 ezren eltűntek és nem tudni hova, a szürke vagy feketegazdaságba. Ráadásul bemondás alapján regisztrálják, hogy hány diplomás van köztük. A szakértő szerint így ezekkel az adatokkal nem lehet mit kezdeni.

Nem tudnak mit kezdeni velük

A hivatalos közlések szerint jelenleg napi 3 ezer embert ellenőriznek a határon és naponta 200 embert küldenek vissza. A valóság azonban Nógrádi szerint az, hogy egyre többen vannak és egyre jobban irritálják a német lakosságot. Vasárnap vitáztak a migránsokról a német legfelsőbb vezetők is, akik azt mondták, hogy nem tudnak mit kezdeni velük – számolt be róla Nógrádi György. „A fejlesztési miniszter azt mondta, hogy csináljunk munkát 500 ezer embernek a Szíria körüli országokban, hogy ne jöjjenek ide. Ez 2 milliárd euró, horribilis pénz. Németország a 10 százalékát hajlandó finanszírozni, de kérdés, hogy ki lesz hajlandó a másik 90 százalékot megfinanszírozni” – vetette fel a biztonságpolitikai szakértő.

Törökország zsarolja az EU-t

Két hete jöttem haza Törökországból, így most már ki merem mondani, „Törökország zsarol, rendkívül csúnyán” – mondta a szakértő, aki arról is beszélt, hogy törökországi útja előtt óvatosabban fogalmazott volna. „Törökország eredetileg kért 3 milliárd eurót, utána kért 4-et, 7-et, majd 10 milliárdot és semmit nem csinál” – közölte Nógrádi. A szakértő kiemelte: Európa határait védeni kell, ha a törökök erre nem hajlandók, akkor Görögországnál, ha a görögök nem hajlandóak, akkor a Bulgáriánál és Macedóniánál. Nógrádi felhívta a figyelmet arra, hogy a schengeni határok védelméről tárgyalnak hétfőn az uniós belügyminiszterek Amszterdamban.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés