Őket rúgta fel az operatőrnő – nyomozás indult ellene

2015.09.10. 14:00

Őket rúgta fel az operatőrnő – nyomozás indult ellene

Feljelentették az N1 TV volt munkatársát, aki menekültet gáncsolt, kislányba rúgott.

Hirdetés

Hirdetés

Hazájában közismert embert rúgott fel L. Petra Röszkén. A férfi gyermekével az ölében futott a rendőrök elől, amikor a N1TV operatőre elgáncsolta. A képsorok bejárták a világsajtót. Oszama Al-Ghabad Szíriában futballedző volt. Az Izlám Állam börtönbe zárta, megkínozta, de sikerült megszöknie – ezt írja a Facebookon Oszama Bourgla bicskei orvos. Bejegyzése szerint a férfi háromgyerekes apuka, Deir Al-Zaurban lakik, az ottani első osztályú labdarúgócsapat korábbi tagja, edzője, a megyei labdarúgó-szövetség elnökségi tagja. Tüntetéseken vett részt, ezért zárták börtönbe és kínozták meg. Családjával aztán elmenekült Törökországba, a többiek, köztük sérült fia és felesége még mindig egy török menekülttáborban vannak – számolt be a hvg.hu.

A Szegedi Járási Ügyészség garázdaság vétségének gyanúja miatt nyomozást rendelt el azzal az operatőrrel szemben, aki a feljelentés szerint szerdán több menekültet bántalmazott a röszkei rendőrségi gyűjtőpontnál – tájékoztatta a Csongrád megyei főügyészhelyettes csütörtökön az MTI-t. Törő Sándor közölte, a főügyészségre érkezett feljelentés szerint a helyszínen forgató egyik tévé operatőrnője több menekültet bántalmazott, köztük gyermeket is. A feljelentés elbírálására jogosult járási ügyészség csütörtökön garázdaság vétsége gyanúja miatt nyomozást rendelt el, amelyet a Szegedi Rendőrkapitányság folytat le fokozott ügyészségi felügyelet mellett.

A nyomozás során a hatóság vizsgálja azt is, megállapítható-e a garázdaságnál súlyosabban minősülő bűncselekmény is

– tette hozzá.

A keddi eset után a Demokratikus Koalíció és a Párbeszéd Magyarországért közleményben tudatta, hogy feljelentést tesznek, mert az N1TV operatőre elgáncsolt egy gyerekével a kezében futó édesapát, és erőből megrúgott egy kislányt a röszkei rendőrségi gyűjtőpontnál.

 Az N1TV kedd este közleményt adott ki, amelyben azt írták: Az N1TV munkatársa a mai napon elfogadhatatlanul viselkedett a röszkei gyűjtőpontnál. Az operatőr munkaviszonyát, rendkívüli felmondással megszüntettük.

A főszerkesztő, Kisberk Szabolcs által jegyzett közleményben hozzátették: az ügyet részükről lezártnak tekintik.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés