Orbán Hitler-bajusza kiverte a biztosítékot

2015.09.11. 17:28

Orbán Hitler-bajusza kiverte a biztosítékot

Tüntetést szerveznek a Magyar Narancs szerkesztősége elé.

Hirdetés

Hirdetés

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) szerint a Magyar Narancs legutóbbi címlapjával megsértette a sajtószabadság és a véleménynyilvánítás erkölcsi és jogi szabályait.

Csizmadia László, a CÖF alapítója, a Civil Összefogás Közalapítvány (CÖKA) elnöke pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón elmondta: a Magyar Narancs hetilap címlapján Magyarország miniszterelnökét, Orbán Viktort "drótból készült Hitler-bajusszal ábrázolták" és "véleménycikkükben elmebetegnek nevezik a kormányfőt".

 "Sajnálatos, hogy a neoliberális lap átlépte a sajtószabadság és véleménynyilvánítás erkölcsi és jogi szabályait" és a szakmai barbárság eszközeit használja - fogalmazott.

Csizmadia László szerint "a közerkölcs lebunkózása egy alig olvasott lap kétségbeesett cselekvése". Közölte: vasárnap délutánra tüntetést szerveznek a Magyar Narancs szerkesztősége elé.

Fricz Tamás CÖF-alapító szerint a Magyar Narancs a címlapjával átlépett egy határt, amivel szerinte a lap "kiiratkozott az európai normák szerinti tisztességes és komolyan vehető sajtóorgánumok sorából".

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés