Hirdetés

Orbán Viktor barátot fogadott

2016.02.08. 14:16

Orbán Viktor barátot fogadott

Elmondta neki, hogy számíthat Magyarország támogatására.

Hirdetés

Hirdetés

Történelmi szövetségként jellemezte a lengyel-magyar kétoldalú kapcsolatokat Orbán Viktor miniszterelnök, aki hétfői tárgyalásuk után arról biztosította Beata Szydlo lengyel kormányfőt, hogy Lengyelország számíthat Magyarország szolidaritására bármilyen kettős mérce alkalmazásával szemben.

A Budapesten folytatott megbeszélést követő közös sajtótájékoztatón Orbán Viktor elmondta: lengyel kollégájával közös célként határozták meg a visegrádi együttműködés megerősítését.

A kétoldalú gazdasági kérdésekről szólva a magyar miniszterelnök közölte: megállapodtak arról, hogy a két ország keleti iparvidékét négysávos gyorsforgalmi úttal kötik majd össze.

Lengyelország mindig támogatni fogja Magyarországot politikai és gazdasági kérdésekben, és hálás Magyarországnak a szolidaritásáért

- mondta Beata Szydlo lengyel miniszterelnök, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel tárgyalt hétfőn Budapesten.

Beata Szydlo kiemelte: elkötelezettek amellett, hogy a Brexit, Nagy-Britannia esetleges uniós kilépése tekintetében egységes álláspontot alakítsanak ki a visegrádi országok. Ugyanez a helyzet a migrációval kapcsolatban is, Lengyelország álláspontja egyértelmű: meg kell erősíteni a schengeni övezet déli határait és a válság megoldását az EU határain kívül kell keresni - mondta a lengyel kormányfő.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés