Hirdetés

Összeomlott a Telekom

2016.01.14. 12:15

Összeomlott a Telekom

Nem működött a mobilinternet, és a hanghívás sem. Frissítve: a hibát elhárították.

Hirdetés

Hirdetés

Országszerte nem működik, vagy akadozik a Telekom mobilhálózata - adta hírül az origo.hu. Sem hívni nem lehet, se mobilinternetezni.

Január 14-én, csütörtök reggel fél 10 óta nem érhető el a Telekom mobilhálózata. Nem működik a mobilinternet, és a hanghívás sem. A készülékek ezt jelzik: nincs szolgáltatás. Az Origó információi szerint 10.30 óra óta elindult az internet szolgáltatás, de csigalassúsággal. Van, akinél viszont csak a hanghívás működik, a mobilnet nem.

Elárasztotta a panaszáradat a Facebookot

A szolgáltató Facebook-oldalát elárasztották a panaszos ügyfelek: főleg budapesti lakosok írtak, de egyebek közt Tatán, Pécsen, Egerben és Győrött sem elérhető a szolgáltatás. A legtöbben arra voltak kíváncsiak, miért nem kapnak tájékoztatást a hibáról, illetve azt akarták tudni, kompenzálják-e őket az okozott károkért. A szolgáltató egyesével válaszol a felhasználók üzeneteire - gyakorlatilag a sajtóosztály által küldött tájékoztatást továbbítva: (A Magyar Telekom sajtóosztálya az Origó megkeresésre is ugyanezt írta.)

"A délelőtti óráktól kezdve ügyfeleink terület-függetlenül mobilinternet szolgáltatási problémákat tapasztalhattak. A hiba egyes esetekben kihatással lehet a beszédforgalomra is. A hiba kivizsgálása folyamatban van, a szolgáltatás helyreállásáig ügyfeleink türelmét kérjük."

11.30 óra körül még mindig ezt írták:

Országos szintű hibáról van szó, ami miatt problémákat tapasztalhattok. A hiba feltárása, és a mielőbbi megoldás megtalálása még folyamatban van. Addig további türelmeteket kérjük, amelyet ezúton is köszönünk!

Frissítve: elhárították a hibát

A szolgáltató megoldotta a fennakadás, a következő üzenetet tették közzé:

12.30-ra elhárult a Telekom mobilhálózatában tapasztalt mobilinternet- és egyes esetekben hangszolgáltatást is érintő hiba, azóta ismét problémamentesen használhatja a szolgáltatásokat.

Ezúton is köszönjük a türelmét!   

Üdvözlettel: Telekom és a Telekom fórum csapata

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés