Hirdetés

Pánik tört ki a cigányok között Tiszavasváriban

2016.02.16. 14:48

Pánik tört ki a cigányok között Tiszavasváriban

Úgy tudták, elveszik a gyerekeiket.

Hirdetés

Tiszavasváriban február 16-án, kedden reggel az a hír kapott szárnyra, hogy a település vezetése tömegesen állami gondozásba fogja venni a cigány gyerekeket. A hír hallatán a családok közt pánik tört ki: a szülők berohantak az óvodákba, iskolákba és hazavitték a gyerekeket - írja az Roma Sajtóközpont.

A polgármesteri hivatal elé vonultak

A portál szerint több százan mentek a tiszavasvári polgármesteri hivatal elé magyarázatot követelni, ezért a rendőrség is nagyerőkkel kivonult a helyszínre. Az egyik demonstráló szülő elmesélte a portálnak: úgy tudja, már több gyereket is elvittek a gyámügyesek és attól tartanak, a házaikat is elveszi tőlük a településvezetés. A tömeget a tiszavasvári polgármester, Fülöp Erik igyekezett megnyugtatni, cáfolva a rémhíreket. 

Érpatak polgármestere miatt tört ki a pánik?

A pánik hátterében az állhat, hogy az érpataki polgármester Orosz Mihály Zoltán megállapodást kötött a tiszavasvári vezetéssel, mely szerint a Becsület Légiója Egyesület rendfenntartói szervezetként "a gyermekvédelmi jelzőrendszer hatékonyabbá" tételének feladatát látná el.

Hirdetés

Hirdetés