Hirdetés

Régóta ott rejtőzködő terroristát fedeztek fel egy múzeumban

2015.10.07. 14:05

Régóta ott rejtőzködő terroristát fedeztek fel egy múzeumban

Avagy: az emberi hülyeség határtalan.

Hirdetés

Tüntetést szervezett a Bostoni Szépművészeti Múzeum elé a "Renoir Sucks at Painting", vagyis a „Renoir szar festő” mozgalom, írja a Guardianra hivatkozva az Index. A mozgalom az Instagramon alakult.

A francia impresszionista festészet kiemelkedő alakja ellen táblákkal és feliratokkal tiltakozva követelték, hogy a bostoni múzeumból távolítsák el a művész összes alkotását az épületből. A fő szervező szerint:

Renoir borzalmas, és még szép fákat sem tud festeni, csak zöld pacákat. Szerinte csak azért tartják jó festőnek, mert múzeumban állítják ki az alkotásait, de ha közelebbről megvizsgálja egy szakértő, akkor kiderül, hogy Renoir egyszerűen rossz.

A mozgalomnak már több ezer követője van, és a híre eljutott Genevieve Renoirhoz, aki állítólag a festő leszármazottja. Érdekes módon a nő a piacra hivatkozva védte meg nagy felmenőjét:

Szerinte az beszéljen, aki már készített 80 millió dollár értékű festményt- a szabad piaci műkereskedelem már bizonyította, hogy Renoir igenis jó festőművész.

Az is nagy baj, hogy fehér

A mozgalom fő szervezője szerint a bostoni szépművészetiben a Renoir-képek helyett végre olyan alkotásokat kellene kiállítani, amiket nem fehér férfiak festettek más bamba fehér férfiakról. Szerinte az a tény, hogy más, valóban megbecsült művészek fantasztikus alkotásai mellett

Renoir is látható a múzeumban, felér az esztétikai terrorizmus fogalmával...

Szerkesztőségünk már csak abban reménykedik, hogy legközelebb arról számolhatunk be, a mozgalom csupán kacsa volt.

Hirdetés

Hirdetés