Hirdetés

Saját kerekasztalt szerveznek a tiltakozó pedagógusok

2016.02.15. 10:28

Saját kerekasztalt szerveznek a tiltakozó pedagógusok

Oda várják a kormány képviselőjét is.

Hirdetés

Hirdetés

A kormány által létrehozott köznevelési kerekasztal helyett alternatív kerekasztalt alakítanak a tiltakozó tanárok, és arra várják a kormány képviselőjét is - írja a február 15-ei, hétfői Népszabadság.

A tüntetés vezetői szervezik

A szombati tanártüntetés vezetői hamarosan Alternatív Köznevelési Kerekasztalt hoznak létre - mondta a Népszabadságnak Pukli István, a budapesti Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, és Pilz Olivér, a miskolci Herman Ottó Gimnázium közalkalmazotti tanácsának elnöke is. Azt mondják, erre a kerekasztalra – ahol ők diktálhatják a feltételeket, ők tűzik ki a napirendet, és a legsürgősebb intézkedéseket is ők határozzák meg – várják a kormány képviselőit is.

Tiltakoznak a kormány kerekasztala ellen

Ez a köznevelési kerekasztalt a kormány által a múlt héten összehívott Köznevelési Kerekasztal alternatívája lenne, azt ugyanis a tiltakozó pedagógusok elutasítják, mivel nem csak a pedagógusszervezeteket hívta meg oda Balog Zoltán Emmi-miniszter, hanem például a kormányzati vonalba jól illeszkedő Magyar Művészeti Akadémiát, vagy a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségét, vagy éppen a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarát.

"A közvélemény lecsendesítésére szolgált"

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) ezért nem is volt hajlandó elmenni a kormányzati kerekasztalra, majd, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) a vezetője is közölte, hogy tévedés volt elmennie, hiszen az nem valódi kerekasztal. Pukli, Pilz és a budapesti Kölcsey gimnázium kt-elnöke egy levelet is írtak a múlt keddi Balog-féle kerekasztal után, amely szerint az ottani egyeztetés nem az érdemi tárgyalásokra, hanem a közvélemény lecsendesítésére és a szombati tüntetés ellehetetlenítésére irányult.

A Nészabadság cikkéről a hvg.hu tudósított.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés