Hirdetés

Sándor Mária nyílt levelet írt Orbán Viktornak

2016.01.14. 08:36

Sándor Mária nyílt levelet írt Orbán Viktornak

Arra kéri, álljon a kisemberekért vívott harcuk élére.

Hirdetés

Hirdetés

Sándor Mária, a fekete ruhás ápolónő a Népszabadsághoz eljuttatott nyílt levelében fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz. A levél a lap online felületén is olvasható.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

Volt gyermekszakápolóként, „feketeruhás nővérként” – aki lassan egy éve harcol kollégái megbecsüléséért és a tisztességes betegellátásért – arra kérem Önt, hogy csatlakozzon harcunkhoz. Kérem, szüntesse meg az egészségügyben lévő elégtelen ellátást, a megosztottságot, korrupciót. A rendszer nem működik, már csak a benne dolgozók szakmaszeretete tartja életben. Ön megvédheti, Önök megvédhetik a magyar embereket! Kérem szépen, védjék meg a magyar betegeket, tartsák itthon a magyar nővéreket, orvosokat, mert a betegeknek szükségük van rájuk.

A rendszerben dolgozók nem bírnak többet vállalni, bár lehet, Önökkel éppen ezt hitetik el azok, akiknek ez az érdekük. Fiatal kolléganőink, kollégáink hat-nyolcszoros bérért hagyják el az országot, de már csak az alapfizetés 50 százalékos emeléséért és az előttük lévő életpályamodellért is maradnának. Ön, Magyarország miniszterelnöke tehetne ezért érdemben.

Sándor Mária és társai járhatják az országot, és lezárhatnak hidakat, hogy felhívják az Önök figyelmét, nincs lejjebb a magyar beteg számára; felhívják a magyar lakosság figyelmét, hogy csatlakozzon és álljon ki a TISZTESSÉGES – BECSÜLETES BETEGELLÁTÁSÉRT, ha az Önöknél süket fülekre talál. Lehet, hogy mi is süketek lennénk, ha annyi bért kapnánk, amennyi mellett nem kellene másod- és harmadállást vállalnunk. Ha az egyre növekvő magánegészségügyet anyagi jólétből adódóan igénybe tudnánk venni. De a magyar ápoló nem rendelkezik olyan bérrel, hogy ezt megengedhesse magának és a családjának. Ahogy a legtöbb bérből és fizetésből élő ember sem teheti meg ezt. Ők azok, akik nem hajlandóak korrumpálódni és becsületességüket megőrizve – erejükön felül – dolgoznak. Ők azok, akik rengeteget tesznek ezért az országért. Köszönöm, köszönjük nekik!

De legyen ez az év az EMBERÉ! A „KISEMBERÉ” . Azoké, akik az ország motorjai, akik életüket adják a magyar emberekért. Akik minden nap szolgálnak – a szó szoros értelmében. A nővérek, az ápolók, az orvosok, a pedagógusok, a szociális szféra dolgozói. Az Autonóm Területi Szakszervezet, a Magyarország a Magyar Egészségügyért Civil Társaság és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete akciószövetséget hozott létre, amelyhez mindenki csatlakozhat, aki érdemi változást szeretne az embereket szolgáló területeken. Mivel Ön, tisztelt Miniszterelnök úr, se nem orvos, se nem ápoló, se nem tanár, civil emberként várjuk civil társaságunkba. De Magyarország miniszterelnökeként köteles tenni a magyar emberekért, ezért azt szeretnénk, ha harcunk élére állna. Küzdene a ,,kisemberekért", akik Magyarországot építik! Akik gyermekeink jövőjét építik és a rászorulókat ápolják!

Addig is járjuk az országot. Ha kell, közmunkázunk és ha kell, újra hidakat zárunk le azért, hogy felhívjuk a figyelmet a tisztességes, becsületes betegellátásért.

Várva megtisztelő válaszát, jó egészséget kívánva:
Sándor Mária és társai

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés