Hirdetés

Svájc már a hadseregét edzi - biztos, ami biztos

2015.09.26. 12:22

Svájc már a hadseregét edzi - biztos, ami biztos

Így készülnek arra, ha Európa megadja magát a muszlim bevándorlás előtt.

Hirdetés

Véget ért Svájcban az a tíz napos hadgyakorlat, amelyen összesen 5 000 katona gyakorolta a tennivalókat az Európai Unió szétesésének esetére. A ’Conex 15’ fedőnévre hallgató hadgyakorlat céljait az alpesi ország nem is rejtette véka alá és a kormány honlapján hozta nyilvánosságra - írja a privatbankar.hu.

Eszerint „Egy fiktív Európában a jövőben, új országokkal és határokkal, gazdasági válság dúl. Ennek következményei kihatnak Svájcra is: a tartalékok lemerülése, fekete-kereskedelem, bűnözői szervezetek. Nagy olaj-, gáz- és gabonatárolók lesznek a célpontjai szabotázsoknak és fosztogatásoknak. Ezen kívül az etnikai feszültségek nagyobb menekülthullámhoz vezetnek Svájcban.”

A privatbankár szerzője kiemeli, hogy 32 éves koráig minden svájci férfi tartalékos katona is egyben. Otthonukban tartják egyenruhájukat, teljes felszerelésüket és fegyverüket. Egyes információk szerint a lakosság akár 12 órán belül mozgósítható. A semleges Svájc szárazföldi hadereje többek között 380 darab Leopard 2A4 típusú harckocsival rendelkezik. Magyarországnak jelenleg mindössze 29 darab T72 M1 ’aktív’ harckocsija van. Ezen kívül 43 darab harckocsit tart "konzerválva".

A svájci üzenetet illik komolyan venni, hiszen a CIA-nál is a muszlim bevándorlást tekintik gyújtópontnak - jegyzi meg a Káncs Csaba szerző.

Hirdetés

Hirdetés