Hirdetés

Hirdetés

Korszerűsítették a balkányi középületeket

2015.10.30. 17:37

A költségmegtakarítást a lakosság is érzékeli majd.

Hirdetés

Balkány Város Önkormányzata 150 millió forint, vissza nem térítendő, 100%-os támogatást kapott a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól a városi középületek energetikai hatékonyságának növelésére.

A beruházás által az Egészségügyi Központ, a Könyvtár, a Béke telepi általános iskola és napközi, a Szakolyi úti Kht, és a Református Egyház kezelésében lévő Családsegítő Szolgálat épületein a nyílászárók cseréjére és külső hőszigetelésére került sor.

A projekt a település középületeinek épületenergetikai fejlesztése, energiaköltségük megtakarítása céljából jött létre. Az 5 épületre vonatkozó kivitelezői szerződéseket augusztus 31-én írta alá a polgármester, október 30-ai határidővel. Az korszerűsítési munkálatok során többek között a szükséges mértékig elbontásra kerültek az ereszdeszkázatok, valamint az összes külső ablak és ajtó műanyag nyílásszáróra cserélődött.

A megújult épületek nagyban segítik az önkormányzat gazdálkodását, mivel jelentősen csökkenhet a fűtésre fordítandó összeg. Ezáltal javul Balkány város külső arculata, mivel a Polgármesteri Hivatalon kívül öt újabb kívülről is felújított középület emeli a települési képet.

A korszerűsítés célcsoportja közvetetten, illetve közvetlenül a település lakossága, mert a fejlesztéssel elért költségmegtakarítás révén egyéb, közösségi célokat szolgáló beruházásokat is megvalósíthat az önkormányzat. Emellett a munkálatok hozzájárultak a jelenlegi globális célok szerinti környezeti terhelések csökkentéséhez is. A beruházás hatására korszerűbb, alacsonyabb energiafelhasználású épületeket kaptunk. 
 

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés