Hirdetés

Hirdetés

Szeptember elejétől működnek a határvadászok

2015.08.19. 09:22

Szeptember elejétől működnek a határvadászok

Feladatuk többek közt a határ védelme a kerítés réseinél.

Hirdetés

Szeptember elejétől tevékenykedhetnek a déli biztonsági kerítés hatékonyságának növelése érdekében az úgynevezett határvadász századok - jelentette ki Kovács Zoltán kormányszóvivő augusztus 19-én, szerdán az M1 aktuális csatorna műsorában.

A határ védelme lesz a feladatuk

Ezek a rendőrség kötelékében működő speciális egységek lesznek; a határzárnak ugyanis augusztus végéig meg kell épülnie - közölte a kormányszóvivő. A határvadász századoknak a többi között az lesz a feladatuk, hogy azokon a helyeken is védjék a határt, ahol a biztonsági kerítés, például a vasút áthaladása miatt, nem jelent fizikai akadályt - tette hozzá.

Szigorítják a törvényeket is

A határzár és a határvadász századok felállítása mellett a védelem harmadik elemét a Büntető törvénykönyv szigorítása jelenti. Bűncselekménynek minősül majd az illegális határátlépés mellett a határzár megrongálása is, valamint szigorodik az embercsempészeket érintő szabályozás - sorolta Kovács Zoltán. Arról is szólt, hogy a Frontex, vagyis az Európai Unió határvédelmi szervezete jelezte a tagállamoknak, Olaszország és Görögország mellett fokozott figyelmet fordítsanak Magyarországra is.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés