Hirdetés

Szíriai menekült ölte meg a kilenc németet

2016.01.13. 15:17

Szíriai menekült ölte meg a kilenc németet

Január 5-én érkezett Törökországba a szíriai határon.

Hirdetés

Hirdetés

A török sajtó szerdán egybehangzóan elítélte, barbár és alattomos tettnek minősítette az előző napi véres isztambuli robbantásos merényletet, amelyben kilenc német turista halt meg. A tizedik maga a merénylő.

A legjelentősebb kormánypárti napilap, a Sabah szerdai címoldalán Recep Tayyip Erdogan török elnök azon kijelentését emelte ki, amely szerint Törökország jelenleg a térségben tevékenykedő terroristák első számú célpontja. Az újság megnevezte az elkövetőt, akinek a személyét korábban hivatalos források nem erősítették meg. A lap szerint Nabil Fadlit ujjlenyomata alapján azonosították a hatóságok. A férfi 28 éves szíriai állampolgár volt, idén január 5-én érkezett Törökországba a szíriai határon, ahol - miután ujjlenyomat-mintát vettek tőle - menekültként regisztrálták.

A Posta című független napilap kiemelten foglalkozott azzal, hogy a terrorakció külföldi turistákat, az újság megfogalmazásában Törökország "vendégeit" sújtotta. A lap rávilágított arra, hogy a vallásra hivatkozó Iszlám Állam dzsihadista szervezet - amelyet a török hatóságok a támadás elkövetésével vádolnak - közvetlenül az iszlám egyik szimbólumának számító 400 éves Kék mecset mellett hajtott végre öngyilkos merényletet. A Posta leírta, hogy a német turisták előző este érkeztek Isztambulba, két napot töltöttek volna a nagyvárosban, majd Dubajba folytatták volna útjukat. A kirándulócsoport tizennégy tagja úgy menekült meg, hogy ők a robbantás pillanatában éppen a közeli boltokban vásároltak - számolt be az újság a részletekről.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés