Hirdetés

Menekülés! Szöknek a migránsok Bicskén

2015.09.04. 14:03

Menekülés! Szöknek a migránsok Bicskén

Ahogy leszálltak a buszról, elfutottak.

Hirdetés

Hirdetés

Nem sokkal péntek délután egy óra előtt 64 illegális bevándorló átugrott a bicskei befogadóállomás kerítésén és elszaladt - jelentette be Kiss Attila, a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal (BÁH) főigazgató-helyettese budapesti sajtótájékoztatóján. 

A menekülteket Budapesten, a Budafoki úton regisztrálták, majd busszal szállították őket a bicskei befogadóállomásra. A bevándorlók látszólag együttműködtek, de amikor leszálltak a járműről, elfutottak.

Kiss Attila ennek kapcsán figyelmeztetett: amennyiben valaki többször kivonja magát a menekültügyi eljárás alól, a törvény lehetőséget biztosít menekültügyi őrizetbe vételre is.

A BÁH főigazgató-helyettese elmondta: péntekig 150 611 menedékkérelmet regisztráltak, a regisztrációk folyamatosan zajlanak.

Beszámolt arról is, hogy a Bicskén félreállított vonaton levő migránsoknak - miután ők továbbra sem működnek együtt a hatóságokkal - felajánlották, hogy válasszanak maguk közül szószólót, akinek megmutatják a bicskei befogadóállomást. Erre azonban nem mutattak hajlandóságot. Kiss Attila szerint ebből az a következtetés vonható le, hogy a valódi céljuk nem az, hogy védelmet kérjenek Magyarországtól, nem kívánnak menedékjoggal élni.

Balázs László, az Országos Rendőr-főkapitányság határrendészeti főosztályának vezetője elmondta: éjfélig 162 ezer tiltott határátlépővel szemben intézkedett a rendőrség az idén, péntek délig további 1586 illegális bevándorlót fogtak el, valamint az idei eddigi 900 embercsempész mellett további 8 gyanúsítottat.

A Bicskén félreállított vonaton ülőkkel összefüggésben azt hangsúlyozta: a rendőrség továbbra is az ott tartózkodó bevándorlók együttműködésére vár.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés