Hirdetés

Szolidaritást fejez ki a "Nem leszek suliban" kezdeményezés

2016.02.24. 18:15

Jelenleg 24 ezer követője van az eseménynek Facebookon.

Hirdetés

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a tanárok tüntetése után a szülők is sztrájkot szerveznek, hogy így hívják fel a figyelmet: változásokra van szükség az oktatásban. 

A pedagógusok iránti szolidaritás kifejezését szolgálja a Facebookon február 29-re meghirdetett "Nem leszek suliban" kezdeményezés

– mondta Puskás Krisztina ötletgazda szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. 

A Facebookon szerveződő eseményen keresztül arra kérik a szülőket, február 29-én ne engedjék a gyerekeiket iskolába. Az esemény oldalán úgy fogalmaztak a mozgalom szervezői, hogy ezt "első figyelmeztetésnek" szánják. Azt írták,

"fogjunk össze, így a gyerekek felügyelete is megoldható aznapra és láthatóvá válik az is, hogy Mi, szülők szeretnénk-e a változást".

Puskás Krisztina kiemelte, jelenleg 24 ezer követője van az eseménynek Facebookon, amit azért indított, mert úgy véli, a jelenlegi oktatási rendszer árt a gyerekeknek, ezért fel kell lépni ellene.

Hozzátette,

a kezdeményezés célja azonos a kormány által kezdeményezett köznevelési kerekasztal alternatívájaként a múlt héten létrejött civil közoktatási platform céljaival, jót akarnak a gyerekeknek, ezt pedig az oktatási rendszer megváltoztatásával lehet elérni; egyeztettek érdekvédőkkel és készítettek jogi anyagokat, hogy ha valakit hátrányos megkülönböztetés ér a hiányzás miatt, akkor tudjanak segíteni.

Hirdetés

Hirdetés