Hirdetés

Hirdetés

Tüntetés! Fellázadtak a pesti taxisok

2016.01.18. 07:49

Tüntetés! Fellázadtak a pesti taxisok

Az Uber a hivatásos személyszállítók ellensége. Frissítve: több napos tüntetésre készülnek a taxisok.

Hirdetés

Be nem jelentett demonstrációt tartanak a taxisok Budapesten a Bajcsy-Zsilinszky út, József Attila út, Andrássy út kereszteződésében az Uber szolgáltatás ellen – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfőn kora reggel honlapján. A tájékoztatás szerint a felsorakozott gépkocsik egy-egy forgalmi sávot szabadon hagyva akadályozzák a forgalmat. Az érintett csomópontban a tömegközlekedést és a gépjárműforgalmat a rendőrség egy-egy forgalmi sávon biztosítja, és azt kéri, hogy aki teheti, kerülje el az útszakaszt. Az MTI helyszíni tudósítója szerint 100-120 taxi demonstrál, incidens nem történt.

 A taxik szélvédőjén a Uber felirat pirossal áthúzva látható rajta a No thanks!, azaz a Köszönjük, nem! felirat.

Korábban a Cívishír kipróbálta az Ubert a pesti éjszakában ITT ÍRTUNK RÓLA.

Frissítve: több napig is tarthat a tüntetés

Továbbra is tart a taxisok előre be nem jelentett demonstrációja Budapesten a Bajcsy-Zsilinszky út, József Attila út, Andrássy út kereszteződésében a Uber közösségi személyszállító szolgáltatás ellen.

A felsorakozott gépkocsik még mindig egy-egy forgalmi sávot szabadon hagyva akadályozzák a forgalmat, a helyszínt a rendőrség biztosítja. A Bajcsy-Zsilinszky út, Andrássy út kereszteződésében nem működnek a jelzőlámpák, rendőrök irányítják a forgalmat. A belváros felé jelentős a torlódás, de az autósok türelmesen viselik a helyzetet. A Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldalán közölte, hogyan érinti a blokád a tömegközlekedési járatokat.

Amíg el nem tűnnek az appok, maradnak

A demonstráló taxisok egyike az MTI-nek azt mondta, körülbelül 130 autót vártak reggel. Hozzátette, addig maradnak, amíg a telefonszolgáltatók online áruházaikból el nem távolítják a Uber applikációját. Arra a felvetésre, hogy ez 1-2 órán belül nem feltétlenül teljesül, azt válaszolta, "több napra készültünk". Pusztai László, az egyik taxistársaság képviseletében azt mondta, a rendőrség azt kérte tőlük, a városban máshol ne legyen forgalomlassítás, ezt pedig a taxisok meg is ígérték. Azt is mondta, hogy 11 óráig biztosan maradnak, akkor ugyanis a Városházára mennek, hogy átadják petíciójukat.

Frissítve: az elhaladó autósok be-beszólnak

Korábbi kijelentését Pusztai László úgy pontosította, hogy a városházához a tervek szerint körülbelül húsz autóval vonulnak, a kereszteződésben lévő taxik azonban maradnak, akár egész nap, sőt éjszaka is, amennyiben nem kapnak érdemi választ. A taxisok hangsúlyozták: nem politika célú demonstrációt tartanak. Az MTI helyszínen lévő tudósítói arról számoltak be, hogy körülbelül 100 autó van a helyszínen, amelyek elé molinókat feszítettek ki, "Tiltsák be az Ubert!" és "Zárjegy nélküli cigaretta-árusítás = Uber" felirattal. Elhaladó autósok élesen bírálták a taxisokat, akik ugyanolyan hangnemben válaszoltak nekik. A helyszínen vannak a készenléti rendőrség munkatársai is, az Erzsébet hídtól a Kossuth Lajos utcán több tucat rendőr tartózkodik.

Az Uber közösségi utazásmegosztó szolgáltatás. A rendszerhez csatlakozó autósok és utasok az okostelefonra letölthető alkalmazáson keresztül találhatnak egymásra, és a viteldíj rendezése is a rendszeren keresztül történik.

Hirdetés

Hirdetés