Hirdetés

Újból Magyarország felé jönnek a migránsok

2016.02.08. 10:21

Újból Magyarország felé jönnek a migránsok

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő szerint a menekültek megint erre veszik az irányt.

Hirdetés

Hirdetés

Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő szerint a Balkánon tapasztalható szigorúbb ellenőrzés, valamint az osztrák és német bejelentések eredményeként a migránsok újra a régi útvonalak, azaz Magyarország felé veszik az irányt - írja a hirado.hu.

Drótvágókkal jönnek majd

Német és az osztrák bejelentések szerint két évig nem lesz családegyesítés, azaz a már ott tartózkodó több százezer kiskorú szülei, családtagjai két évig nem jöhetnek az Európai Unióba; ez, valamint az iratok szigorúbb ellenőrzése, a macedón dupla kerítés is közrejátszik abban, hogy a migránsok újra megpróbálják bejárhatóvá tenni a régi útvonalat – magyarázta Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. „Drótvágókat vesznek, összejátszanak a szerb és a magyar embercsempészekkel” – fogalmazott.

Macedónián van nagy nyomás

Kitért rá: Macedónia egyértelmű frontországgá vált, mindent megtesz, hogy megállítsa a menekültáradatot – még a saját biztonsága kárára is. Hozzátette: Törökország most nem enged be menekülteket Szíriából, csupán a sérülteket, betegeket, kisgyerekeket. Az egyik átkelőnél körülbelül 30 ezer ember várakozik, de nyilvánvaló, hogy a kiújuló harcok elől menekülő emberek más útvonalat fognak keresni Európa felé.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés