Vona Gábort lenácizták

2015.09.10. 14:46

Egy képzőművész tette, elvitték a rendőrök.

Hirdetés

Hirdetés

Néhány tüntető várta szerdán este a pécsi Széchenyi téren a Jobbik rendezvényére érkezőket. Táblákat tartottak fel, amelyek feliratai a kormány menekültügyi politikája és a határkerítés ellen tiltakoztak. A gyűlésen az utolsó felszólaló Vona Gábor, a Jobbik elnöke volt, a tüntetők bekiabálásokkal fogadták mondandóját, a Böszörményi István képzőművész lenácizta Vonát – olvasható a Pécsi Stop tudósításában. Ekkor a jobbikos rendezvény hallgatóságának egy része megindult az ellentüntetők felé, Böszörményit végül elvitték a rendőrök.

A Pécsi Stop megkereste a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságot, és megtudta: Böszörményit szabálysértés gyanúja miatt előállították, a körülmények tisztázása még folyik. Böszörményi a rendőrök fellépését – a közzétett videofelvétel alatt – így kommentálta: „Gyorsabban reagáltak nálam, gyakorlatilag megmentettek. Köszönet érte.”

Ezután Vona tovább beszélt. A Pécsi Stop szerint lényegében visszamondta Orbán Viktor nagy vihart kavart hétfői szavait: mit tud kezdeni több ezer bevándorlóval Magyarország, ha még a cigányok integrációja sem sikerült.

Böszörményinek korábban volt egy országos visszhangot kiváltó akciója, amikor Pécsen leöntötte liszttel Weöres Sándor neki nem tetsző szobrát.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés