Hirdetés

Vona Gábor nagy keresztény-iszlám konfliktust vízionál

2016.02.11. 13:35

Vona Gábor nagy keresztény-iszlám konfliktust vízionál

Orbán sajátjává tette és átültette a Jobbik politikáját - mondta.

Hirdetés

Vona Gáborral közölt kommentáló elemekkel teletűzdelt beszélgetést csütörtöki számában a Die Presse című osztrák lap. A konzervatív újság a többi között kiemelte, hogy a Jobbik elnöke az iszlám és a keresztény kultúra közötti konfliktustól tart. A lap bevezetőjében azt hangoztatta, hogy a Jobbik az elmúlt időszakban igyekezett nem csak iszlámbarátnak, hanem egyáltalán mérsékeltebbnek feltűnni, de a jelek szerint ennek vége.

Egészen a menekültválságig minden közvélemény-kutatás azt mutatta, hogy a Jobbik népszerűsége erősödik - mondta Vona Gábor, aki szerint Orbán Viktor kemény menekültpolitikája valójában a Jobbik politikája volt.

Orbán sajátjává tette és átültette a Jobbik politikáját

- idézte a lap a párt elnökét, aki szerint a határkerítés a Jobbik ötlete volt, már 2014 végén, akárcsak a hadsereg bevonása a határvédelembe.

A Die Presse szerint a Jobbik számára ugyanakkor további problémát jelentett Vona személyes szimpátiája az iszlámmal. Egy ízben az újság szerint azt hangoztatta, hogy az iszlám "a konzervativizmus utolsó reménye."

Ezzel összefüggésben Vona Gábor az interjúban arra emlékeztetett:

Egyszer a globalizmussal összefüggésben mondtam, hogy az ellene való küzdelemben az iszlám az egyik utolsó erődítmény lehet. Nem mindenki ért velem egyet ebben. Azt ugyanakkor továbbra is fontosnak tartom, hogy a menekültválság és az Iszlám Állam problémáját ne keverjék össze az iszlámmal

- jelentette ki a Jobbik elnöke, aki hangoztatta: "attól tart, hogy elkerülhetetlen az iszlám- és a keresztény kultúra közötti jövőbeni nagy konfliktus. Magyarországnak azonban lehetőség szerint ki kell maradnia ebből a vitából". Meg kell védeni az országot, de nem szabad részt venni ebben a konfliktusban - fogalmazott a pártelnök.

Az interjúban a pártelnök Angela Merkel német kancellár bukását jövendölte.

Ma már semmi pénzért nem fogadnék rá

- jelentette ki. Vona Gábor utalt arra is: továbbra is hiszi, hogy pártja a 2018-as parlamenti választásokon jelentős esélyekkel rendelkezik.

Hirdetés

Hirdetés