Hirdetés

Bemutatkoznak Nyíregyháza tehetségei

2016.05.24. 13:32

A hangverseny célja a zenetanulás népszerűsítése is.

Hirdetés

Az elmúlt években megrendezett nagy sikerű koncert folytatása az Ifjú tehetségek hangversenye a Szabolcsi Szimfonikus Zenekarral, melyet május 28-án, szombaton, 18 órától tartanak a Kodály Zoltán Általános Iskolában.

Az ötletgazdák, vagyis a Szabolcsi Szimfonikus Zenekar és a Vikár Sándor Zenei Alapfokú Művészeti Iskola ezzel a hangversennyel akarják kifejezni, láttatni, hallatni azt a fontos törekvésüket, mely a zenei tehetséggondozásról, a tehetségek felismeréséről és támogatásáról szól. A közös kezdeményezés apropója Nyíregyháza város fiatal zenészeinek patronálása valamint bemutatása.

A Szabolcsi Szimfonikus Zenekar tagjai mindannyian zenetanárok, akik napi kapcsolatban vannak zeneiskolás gyerekekkel, és emiatt kiemelkedő fontosságú számukra a zenei tehetségek felkarolása, segítése. Ezzel a kezdeményezéssel az volt a céluk, hogy nagyobb nyilvánosságot kapjon a zeneiskolákban folyó magas színvonalú munka.

A Vikár Sándor Zeneiskola, mint Akkreditált Tehetségpont és megyei bázisintézmény nagy örömmel fogadta ennek az új kezdeményezésnek az ötletét, amelynek keretében a zenekar felajánlása révén a zeneiskola legtehetségesebb tanulói egyedülálló lehetőséget kapnak egy reprezentatív hangversenyen való szereplésre, ahol szólistaként a világjáró művészekhez hasonlóan nagyzenekar közreműködésével mutathatják be tudásukat.  A hangversenyen játszó fiatalok zenei pályára készülnek.  Ezzel a nyilvános fellépéssel tapasztalatot gyűjthetnek a jövőre nézve a hangverseny- pódiumon szereplés tekintetében, továbbá a sikeres fellépés lendületet, ösztönzést ad a további kitartó gyakorláshoz.  A hangverseny célja a zenetanulás népszerűsítése is.

Idén a Vikár Sándor Zeneiskola növendékei mellett a Művészeti Szakközépiskola és a Muzsika Zeneiskola tanulói szerepelnek a műsorban. Különleges színfoltja lesz a koncertnek, hogy Nyíregyháza és a zeneiskola testvérvárosi kapcsolatainak ápolása révén, az Iserlohn város zeneiskolájának növendékei is bemutatkoznak. A zenekar a tehetségek segítése mellett a sokszor megfogalmazott küldetését is megvalósítani kívánja a hangverseny létrehozásával: a komolyzene népszerűsítését a fiatalság körében, ami által később hangverseny-látogató közönséggé válhatnak.   

Galéria

Hirdetés

Hirdetés