Hirdetés

Mikulás, tirpák lapcsánka és jó zene is lesz

2015.11.28. 15:40

Mikulás, tirpák lapcsánka és jó zene is lesz

Egy hónapon át ünnepel Nyíregyháza.

Hirdetés

Az év végi ünnepek előtt több mint egy hónapig tartó kulturális programot szervez a nyíregyházi önkormányzat, amely vasárnaptól december 31-ig komoly- és könnyűzenei koncertekre, helyi művészeti csoportok műsorára, mézeskalács kiállításra, Mikulás-házba, jótékonykodásra és szilveszteri buliba is várja a városlakókat, illetve a településre látogatókat.

Parillák Gabriella, a Nyíregyházi Polgármesteri Hivatal sajtófőnöke az MTI-nek elmondta, hogy a városháza előtti Kossuth Lajos téren már felállították a város karácsonyfáját, amely 15 méter magas és vízkeresztig díszíti majd a rendezvények helyszínét. A városközpont ünnepi díszkivilágítását vasárnap kapcsolják fel, akkor gyújtják meg az első adventi gyertyát is.

Helyi tehetségekkel

A nyitónapon fellép a világhírű Nyíregyházi Cantemus Kórus, valamint Pál Dénes lesz a könnyűzenei koncertsorozat első énekese. Karácsony előtt, keddi és csütörtöki napokon a nyíregyházi Kossuth téri színpadon a helyi művészeti szakközépiskola, az Oázis Csoport, a Vikár Sándor Zeneiskola, az Y2K Divattánciskola, a Street Dance School Hip-Hop és Divattánciskola, valamint a Tomsits Rudolf Művészeti Iskola növendékei adnak műsort.

Csütörtök délutánonként frissen sült ajándék tirpák lapcsánkával is várják a térre látogatókat, amit Szoboszlai Gyula mesterszakács, a Nyírségi Ízkirályok Egyesületének elnöke süt és tálal fel. A téren adventi koszorú, betlehemi jászol, Mikulás- és foglalkoztatóház is helyet kap. A Mikulás november 29-től a házában várja a gyermekeket, majd december 3. és 5. között három napra beköltözik a városháza épületébe, ahol Mézes Karácsony címmel rendeznek kiállítást. A különös tárlaton december 3. és 10. között mintegy 300 mézeskalács kollekció lesz látható. A mézeseket az ÉkesÉdes Csapat kézművesei készítik, a hagyományos magyar népművészeti motívumok szerint.

A város hagyományos karácsonyi komolyzenei koncertjét december 18-án rendezik, a téren álló római katolikus társszékesegyházi kéttornyú templomban. 

Jótékonykodásra is lesz lehetőség, a város emblémájával díszített bögréket bárki megvásárolhatja a helyszínen, s a bevételt rászorulók adományozzák. 

Az egyhónapos program a szilveszteri bulin új év köszöntő tűzijátékkal zárul majd Nyíregyházán.

Hirdetés

Hirdetés