Hirdetés

Rúzsa Magdi: Minden velük kezdődött!

2016.04.02. 23:16

Rúzsa Magdi: Minden velük kezdődött!

Angyal mellettem: Nyíregyházán is fellép az énekesnő Presser Gábor oldalán.

Hirdetés

Hirdetés

Cívishír: Már kislányként is sokat énekeltél, s ha jól tudom, a nagyi padlásán nagy énekesnőnek képzelted magad. Így láttad az álmaidban, ahogy most vagy?

Ez így nem teljesen igaz! A fentebbi Magdaléna történetének egy része. (Magdaléna Rúzsa – Koncert vallomásokkal – a szerk.) Magdaléna személyét szerettem, de igazából nem készültem énekesnek. De vannak dolgok, amiket megírnak a föntiek, és ha nem is értjük, hogy hogyan, mikor és miért, de megtörténnek, és úgy alakulnak. Az viszont tény, hogy a mondani akarás bennem van pici korom óta.

Cívishír: A dalaid nagyon érzelmesek: mindig Téged tükröznek?

Sokszor énekelek a saját képeimből, de sokszor mások pillanatai ihletnek meg. De talán az a legfontosabb, hogy a szövegeimet a maguk történetének érezzék az emberek, így tudom elérni őket.

Cívishír: Tudjuk, hogy a zene a mindened, de a zeneszövegeid sem mellékesek.

Egyre inkább a szövegírás  a kedvenc részem az alkotásban. Persze, jönnek a dallamok is és imádok énekelni, ám a versek valahogy mindig kirántanak a mából. Sokszor órákat tudok így eltölteni a múltban vagy az elképzelt helyeken, vagy éppen más bőrében. Igazán érdekes játék!

Cívishír: Egyszer azt írtad:  "Semmi mást nem kérek, csak erőt, hogy végig tudjam járni az utamat." Hol jársz most az úton? 

Szerintem, ott ahol kell. Még sok van előttem. Remélem az út vége felé is nyugodt és elégedett leszek. Van egy mondás: "Az az ember sikeres, aki elégedett."

Cívishír: Mitől fogy az erőd és mitől nő az "úton"?

A kihívásoktól, megfogható eredményektől nő, az értelmetlen ácsorgástól fogy. Imádom a kihívásokat, abból meg mindig akad. Élvezem a munkát, akkor is, ha fárasztó! Valahogy mindig van erőm. 

Cívishír: Presser Gáborral időnként zeneileg is "összefuttok". Már a Megasztárban gyémántnak nevezett, több dalt is írt neked, most pedig közös koncerttel turnéztok. Ő egy angyal melletted?

Hatalmas érzés, hogy mellette lehetek a színpadon, hogy tanulhatok tőle. Olyan kincseket ad nekem, amiket életem végéig büszkén vihetek majd magammal. Tényleg szerencsés ember vagyok.

Cívishír: Az "angyal" már többször előkerült a pályád során. Van valamilyen különleges jelentősége számodra ezeknek a misztikus lényeknek?

Minden velük kezdődött. Egyszer csak jöttek, kézen fogtak, kinyitogatták az ablakokat, én meg azóta kapaszkodom beléjük. Szeretem őket.

Sinka Judit

Rúzsa Magdolna és Presser Gábor közös, „Angyal mellettem” című koncertjüket Nyíregyházára is elhozzák.

Angyal mellettem
Április 4., 19 óra

Nyíregyházi Egyetem, Kodály terem

Galéria

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés