Hirdetés

Újra triatlon világkupát rendeznek Tiszaújvárosban

2016.04.19. 14:13

Júliusban tartják majd.

Hirdetés

Hirdetés

Újfent triatlon világkupát rendeznek Tiszaújvárosban, az idei eseményt a riói olimpia miatt a szokásos augusztus helyett egy hónappal korábban, júliusban tartják meg

– hangzott el a rendezvény beharangozó sajtótájékoztatóján, Tiszaújvárosban kedden.

Lehmann Tibor főrendező, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub elnök-vezetőedzője elmondta:

a világon egyedülálló, hogy megszakítás nélkül immár a 20. vk-viadalnak ad otthont a Tisza-parti város.

 A triatlon-rendezvények sora egyébként már májusban megkezdődik, ekkor tartják meg a szintén hagyományos Tisza Triatlont, amelynek keretében rendezik meg a klubcsapatok országos bajnokságát és a paratriatlon ob-t is.

A számos kulturális és szabadidő programmal fűszerezett, sorrendben 18. triatlon nagyhét július 1-től július 10-ig tart

– mondta Lehmann Tibor, kiemelve, hogy az Európai Triatlon Szövetség megbízásából ifjúsági Európa-bajnokságot rendeznek Tiszaújvárosban. A sportág történetében először egyéniben is.

A főrendező, aki egyúttal a Magyar Triatlon Szövetség szakmai alelnöke is, reményét fejezte ki, hogy a tiszaújvárosi ifjú triatlonisták közül Putnóczki Dorka és Lehmann Csongor dobogó közeli eredményt érhet el. A világkupa időpontja július 10., sok indulónak ez lesz az utolsó versenye az ötkarikás játékok előtt.

A sajtótájékoztatón Bráz György, Tiszaújváros polgármestere, a szervezőbizottság társelnöke arról szólt, hogy Tiszaújváros idén ünnepli várossá nyilvánításának félévszázados jubileumát. A város - amely büszke Nemzeti Sportváros címére - kulturális, sport és szabadidős programok sokaságával emlékezik az ünnepre, és készül egy, a település sportéletét feldolgozó könyv is.

Mint mondta:

az ötven évből huszonöt évben tartottak Tisza Triatlont.

Pálffy Gábor, a MOL vezető kommunikációs szakértője a sajtótájékoztatón hangsúlyozta:

hétfőn indult el a MOL kampánya, amely a sportra irányítja a figyelmet. A cégcsoport alapítványain keresztül támogatja a régiót, a várost, a város kiemelkedő nyári fesztiválját, a triatlon nagyhetet is.

Fülöp György alpolgármester azt emelte ki, hogy Tiszaújvárost a triatlonnak köszönhetően az elmúlt két évtizedben a világ számos pontján megismerhették, köszönhető ez a sportág helyi meghonosítójának és világszínvonalra emelőjének, a 2013-ban elhunyt Márkus Gábornak, akinek emlékére szobrot is állítottak a városban.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés