Hirdetés

Debrecenben nem cicóznak: a többezres Főnixben sportolhatnak a fiatalok

2015.07.29. 12:05

Debrecenben nem cicóznak: a többezres Főnixben sportolhatnak a fiatalok

Azt mondják, nem luxus ez.

Hirdetés

Mint ismert, 2015. június 1-jétől a Debreceni Sportcentrum üzemeltetésébe került a Főnix Csarnok. Miután a város és a sportcentrum vezetői azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy a debreceni utánpótlás sportolók otthonává is váljon a létesítmény, július 29-től már a fiatal kézisek és kosarasok is használják a Főnixet. A kézisek edzésre és mérkőzésekre, a kosarasok pedig csak tréningekre.

A küzdőtérre egy szabályos méretű parkettás kézilabda- és kosárlabdapálya került, így Európában egyedülálló körülmények között edzhetnek majd a DVSC, a DSI valamint a Debreceni Kosárlabda Akadémia fiatal kézilabdázói és kosarasai.

Azzal, hogy az utánpótlás korú versenyzők is birtokukba vették az ország egyik legszebb multifunkcionális létesítményét növekszik majd a Főnix Csarnok bevétele is, mivel a kiemelt sportágak – ezek közé tartozik a kézilabda és a kosárlabda is – a társasági nyereségadó (TAO) kedvezmény révén megszerezhető bevételekből tudják majd fizetni a bérleti díjat – érvel a Sportcentrum. Az állandó edzéslehetőség biztosításával jelentősen emelkedik éves szinten a Főnix Csarnok kihasználtsága – írják.

Hirdetés

Hirdetés