Hirdetés

Debreceniek a Tour de Hongrie-n: szép volt, fiúk!

2015.08.10. 16:15

Debreceniek a Tour de Hongrie-n: szép volt, fiúk!

Ábrók Norbert volt a húzóember

Hirdetés

A DKSI kerékpáros csapata az elmúlt héten hazánk legnevesebb versenyén vett részt, a 90 éve indult, és az idén ismét felélesztett Tour de Hongrie-n, ahol 11 külföldi és 5 magyar csapat indulhatott, köztük a debreceni alakulat is, ami jól mutatja a klub országos elismertségét.

A megtisztelő lehetőséget igyekeztek is meghálálni a fiúk, Ábrók Norbert csapatkapitány vezérletével Pályi Csaba, Nagy Gyula, Fegyveres Máté, Kádár Csaba és a Tipográfiából érkezett kölcsönversenyző, Ferencz Soma képességük legjavát adták a hat napos versenyen.

Már a prológon a 3. legjobb magyarként szerepelt Ábrók, aki minden szakaszon abszolút Top 20-ban, kétszer Top 10-ben érkezett. Ábri a magyar versenyzők között a legjobb háromban volt szinte mindennap, a Balatonföldvár-Kecskemét közötti 200 km-es szakaszon pedig a legjobb magyarként ért célba! A csapatmunkából természetesen mindenki alaposan kivette a részét! A fiúk nagy részének egyébként ez volt az első Tour de Hongrie részvétele.

A verseny 700 km-es össztávja, a magas tempó, és a kemény ellenfelek alaposan feladták a leckét, a Szombathely, Keszthely, Balatonföldvár, Kecskemét, Abony, Karcag, Kékestető, Gyöngyös, Budapest rajt-cél állomásokkal megrendezett viadalon. A fiúk elsődleges célja volt a csapatversenyben minél előkelőbb helyen végezni, de számítani lehetett a jó formában levő Pályi Csaba egyéni akciójára is, melyre végül az utolsó, Gyöngyös-Budapest szakaszon került sor. Pályi másodmagával felért az elöl haladó szökevényre, és igen sokat dolgozott azért, hogy a háromfős csoport „hazaérhessen”. A DKSI kerekese igazi bevállalós versenyzést mutatott be, ahogy az a nagykönyvben meg van írva! A nap akcióját végül a szlovén Tratnik tudta továbbvinni, sajnos Pályinak nem sikerült a bravúr, ám a hátulról nagy erőkkel érkező mezőnyben Ábrók Norbert remekül helyezkedve a szakasz 9. helyezését szerezte meg.

Összességében elmondható, hogy a várakozásokat beváltották a fiúk, akik mind főállású munka illetve iskola mellett készültek fel a versenyre. Helytálltak nemcsak a versenyzők, de az őket kísérő stáb is: a csapatvezető, Nagy II. Zoltán, valamint Korhán László, Molnár Zoltán, Bencze Norbert és Kovács Bendegúz, akik minden eddiginél jobb hátteret biztosítottak versenyzőinknek. Támogatóinknak is nagy szerepe volt a sikeres részvételben, a Systematica, a Kontent Kft, a High5, és a Regina Kerékpárbolt valamint a Bellotto segítették a csapatot.

A DKSI összetettben végül a csapatverseny 11. helyét szerezte meg, az egyéni összetett rangsorban pedig Ábrók 18., Pályi 28., Fegyveres 46., Nagy Gyula 60., Kádár pedig a 71. helyen végzett.

Hirdetés

Hirdetés