Hirdetés

Hirdetés

Hoppá! Lecserélték Kósát

2015.10.09. 11:20

Hoppá! Lecserélték Kósát

Mi lett a volt debreceni polgármesterrel?

Hirdetés

Véglegessé vált a 2017-es vizes világbajnokság szervezőbizottságát irányító testület összetétele: a Magyar Közlönyben közzétett kormányrendelet szerint a magyarországi vb-vel kapcsolatos összkormányzati feladatok koordinációját kormánybiztosként Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter látja el, aki a bizottság elnöke is egyben. A testület társelnöke Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke, a nemzetközi szövetség (FINA) alelnöke. 

A kormányrendelet szerint a közvetlen irányító grémium tagja Pintér Sándor belügyminiszter, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Tarlós István, Budapest főpolgármestere, Fürjes Balázs, az egyes kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos és Szántó Éva, a Magyar Úszó Szövetség főtitkára. 

A bizottság feladata a a vb előkészítésével és megrendezésével kapcsolatos feladatok figyelemmel kísérése és összehangolása, így különösen az érintett kormányzati és sportszakmai közreműködők közötti együttműködés biztosítása az előkészítést és megrendezést biztosító egyes intézkedések kidolgozása érdekében - áll a Magyar Közlönyben.

A 17. úszó-, vízilabda-, műugró-, óriástoronyugró-, szinkronúszó- és nyíltvízi úszó világbajnokság versenyeit Budapesten és Balatonfüreden rendezik meg 2017. július 15. és 30. között.

Mi lett Kósával?

Mint ismert, eziáig Kósa Lajos volt Gyárfás mellett a szervezőbizottság másik elnöke, augusztusban a kazahsztáni Kazanyban megrendezett úszó vb-n még ő is ott volt a magyar küldöttségel. Bár kétségtelen, hogy a volt debreceni polgármester azóta a Fidesz frakcióveteőjévé avanzsált, miután párttársa, Rogán Antal felefelé bukott, és Orbán Viktor kabinetfőnöke lett. Ám miután a szervezőbizottság tele van politikai fejessel, Kósa mellőzése furcsa...

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés