Éljen az ifjú pár! Szájmaszkban, járvány idején mondták ki a boldogító igent

Szabolcsihír

2020.04.19. 11:44

Éljen az ifjú pár! Szájmaszkban, járvány idején mondták ki a boldogító igent
Fotók: Facebook

A nyíregyházi Réka és a nyírbátori Gábor nem változtatott az eredeti terveken.

Hirdetés

Hirdetés

A koronavírus okozta járvány miatt sok esküvőt is kénytelenek elhalasztani a házasulandók, mert nem szeretnék megfosztani családtagiakat, barátaikat életük legnagyobb eseményéről. Önmagukat pedig attól az élménytől, hogy a boldogító igen kimondása után gratulációkat fagadhassanak, és együtt ünnepeljenek a lakodalomban. Erre ugyanis a pandémia alatt most nincs lehetőség. Házasodni azonban szabad, megfelelő óvintézkdések betartása mellett.

A nyíregyházi Lakatos Réka és a nyírbátori Nagy Gábor hét éve alkot egy párt. Azt szokták mondani, a hetedik év a kritikus egy pár életében, erre azonban immár Nagy-Lakatos Réka és Nagy Gábor az élő cáfolat. Szerelmüket épp hét év után koronázták meg azzal, hogy kimondták a boldogító igent.

Réka (25) pszichológus, Gábor (27) termékértékesítő. A nagyon boldog és büszke, újdonsült anyós, Pásku Judit a közösségi oldalon osztotta meg a lánya és - most már - veje április 18-i esküvőjén készült fotókat.

Mint megtudtuk, ez volt az eredeti dátum a házasságkötésre, már januárban bejelentkeztek az időpontra. Akkor még nem tudhatták, hogy áprilisra egy világjárvány tombol majd a világon.

Az ünneplés így elmarad, majd ha elmúlik a járvány, megtartják a lagzit. Azért is nem akartak változtatni, mert eredetileg is csak szűk körben tervezték a polgári szertartást, jövőre akartak nagy családi-baráti táncos mulatságot, de ez a jelenlegi helyzetben még bizonytalan. Az esküvő Újpesten volt, mert a fiatalok ott élnek. Így a nyíregyházi és nyírbátori szülők, testvérek utaztak az eseményre.

Nagyon figyeltük a híreket, hogy ne legyenek szigorúbb korlátozások, hogy mi is jelen tudjunk lenni az eseményen, így nagy volt az izgalom

- mesélte Pásku Judit, aki hozzátette:

nagyon bensőséges, meghitt volt a szertartás, empatikusak voltak a anyakönyvi hivatal munkatársai, elfeledtették velünk a kinti világ félelmeit.

A két hivatali dolgozóval együtt összesen tízen lehettek jelen a ceremónián, így az örömszülők és a testvérek ott lehettek.

Pásku Judit még azt is elárulta, hogy az utcán mindenki arcára mosolyt, kedvességet varázsolt az örök hűséget esküdött, két fiatal üdítő boldogsága.

Cs.K.

Galéria

NyíregyházaesküvőNyírbátorszerelemkoronavírus

Szóljon hozzá!

Hirdetés